Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon sertlikleri neden farklı farklı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda motor tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Erası olan başka arkadaşlarım var.hepsininki 2006-2007 model direksiyonları servolu olanlardan hirdolik değil.

Dikkat ettiğimiz araçların direksiyon sertlikleri farklı farklı.Acaba neden olabilir?Servolarda ayar filan var mı?

Eldeki veriler:

*Km leri aşşağı yukarı aynı araçların.

*Lastik basınçları normal.

*Bazısında bridgestone bazısında michelin kar lastiği var, bazısında
    p6000 bazısında b250 lastik markası bu kadar farkedermi acaba
    bilemiyorum.

*Garantiden değişti benim servo bir kere benimki daha sert acaba
    değişen servolar mı sert.Değiştiğinde ben bir fark görememiştim ama
    bilemiyorum.

2. Misafir

Misafir Guest

En büyük nedenlerden biri......... bu arada direksiyon sertliği o andakihıza göre değişir.

3. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Park esnasındaki manevraları kastediyorum.Ve kar lastiği sürtünmesi daha fazla olması gerekirken onların direksiyonu benim b250 ye göre daha yumuşak.İlginç.

4. Misafir

Misafir Guest

Kar lastiğinin hamurunormal lastiklere göre daha yumuşaktır...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    B250 den kazık lastik yok aslında.Ondan olabilir mi diyorsunuz bu sertlik.

Bu arada dün michelin bayisine gidip lastiklere bakmıştım energy saver modelinin deseni değişmiş tıpkı nokian gibi kanallarda odacıklar var.2-3 ay içinde almayı düşünüyorum bakalım direksiyonun tepkisi nasıl olacak.

6. Misafir

Misafir Guest

Benim lastikçi bir abim var, yeni Bridgestone Pirelli için "takunya gibi lastik" der hep...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    eps 'den olabilir yeni eps 'ler ağır gibi biraz... Benimkide değiştikten sonra biraz ağırlaştıı...

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    eps'den değil,lastiktende olabilir.epsli aracın direksiyonu park ederken biraz sert olur.ama durduğu yerde çevirirsen yumuşaktır.

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben goodyear kış lastiği ug7+ alınca direksiyon oldukça yumşadı..sebep kış lastiği dir.

sanada maddi sıkıntın yoksa buz performansı diğer lastiklerden belirgin üstün olan bu lastiği almanı tavsiye ederim. ben bayi den 135 e aldım 8 taksit..çok da konforlu arabada p6000 in yaptırdğı sesleri bu lastik yapmıyor. konsol solundan ve sol kapıdan gelen sesler kesildi. km performansıda çok..en az 5 yıl kullanabileceğimide söylediler

www.lastix.com da bile 150 den aşağı fiyat yok bu lastikte. tabi istersen 65 e bile kış lastiği var

bu arada ug7 ile 7+ diş dizayn aynı ama hamur farklıdır. 7 buzda 3*...7+ 5* dır..ve en az 15 ytl fark vardır ve bana gelen alman malı
    Düzenleyen : mdx78

10. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende peşin 97 liraya almıştım tanesini..
    çok yumuşak,sessiz ve kaliteli..Made in Germany..

11. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu sene buralara pek kar yağmadı. Yağdığında da arabamı evin önünde bırakıp yürüyerek gidiyorum işime. Karda illa bir vasıtaya binmem gerekirse kar lastiğini taksiciler ve minibüscüler düşünsün artık.

Uzun olan sezon hangisiyse onu almayı tercih ederim 2 takım lastik biraz bana fuzuli gibi geliyor.

12. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    mesele kar değil soğuk..10 derecenin altında yaz lastiği taş gibi sertleşiyor. yol tutuşu freni zayıflıyor. kış lastiği güvenli sürüş için lazım sadece kar için değil. 3 yılda bir 4 yaz lastiği alacağınıza 5 yılda bir 4 yaz 4 kış alırsınız sadece 1 yıl zararınız olur o da değer bence..

basitçe yaz lastiğininde kış ında 125 tl olduğunu düşünelim..6 yılda 1000 tl 8 yaz lastiğine vereceğinize..5 senede 1000 ytl yi 4 yaz 4 kış lastiğine verirsiniz.
    Düzenleyen : mdx78

13. hakan1717

hakan1717 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Size aynen katılıyorum değişimden önce hidrolik direksiyondan daha yumuşaktı fakat değişimden sonra sertleşti büyük ihtimal farklı bir teknoloji vs.. olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş