Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

direksiyon sertleşmesi

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda cendere23 tarafından 3 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese merhaba,

aracım 2008 model Getz, CRDi. Yaklaşık 16 binde. İki gün önce park yerinden çıkarken direksiyonda bir sertleşme olduğunu gördüm. Arabayla işe gidip geldim ama değişme olmadı. Her ne kadar sürüş mümkün olsa da bariz bir sertlik var. Bugün de trafiğe çıktım kısmen bir hafiflik vardı ama yine de her zaman ki gibi normal değildi. Direksiyon oldukça zor dönüyor.

Daha önce -2 ay önce falan - park çalışırken yine benzer bir durum oldu ama o zaman çok daha sertti. Hunko'ya -kartal- gittim. Direksiyon ısındığı için kendini korumaya çalıştığını söylediler ve herhangi bir sorun yok dediler.

Şu an servise götürmeyi düşünüyorum. Ama önce bir sorayım dedim benzer şey yaşayan var mı diye.

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler, bu konuyu bir araştırayım, Uçar servisin servis şefi arkadaşım, bi sorayım ona.

3. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet bendede bazen oluyor ama bazı şeyleri sindiriyorum artık. genel olarak arabamdan memnunum ama bazı şeyler gerçekten can sıkıcı olabiliyor.sonucu bende merak ediyorum bu arada coşkun bey...

4. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun abi sağolasın. yarın aracı servise götürmeyi düşünüyorum. bakalım belki diğer arkadaşlardan da yorumlar/öneriler gelir. bekleyeceğim.
    dediğim gibi sürüş mümkün ama direksiyon zor döndürülünce insanın içi rahat etmiyor.

5. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence eps kaynaklı bi olay ama bakalım ne cevap gelecek..

6. Misafir

Misafir Guest

2008'lerde EPS yok diye biliyorum....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Yemekteymiş, gelsin soracağım bakalım böyle bir şey var'mı diye...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    haklısın doğrudur abi bende öyle duymustum sen söyleyince aklıma geldi.benim araba 2006 bende var eps.

9. Misafir

Misafir Guest

Tamam adamım.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herhangi bir cevap ya da öneri var mı?

11. Misafir

Misafir Guest

Biraz önce Hakkı ile görüştüm, böyle bir şeyin olabileceği ihtimalini vermiyor"öyle bir şey olmazgetirsin bakalım" dedi....

12. cendere23

cendere23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Son durumdan haberdar edeyim dedim. Aracı servise götürmedim biraz daha bekleyeyim dedim. Her nasılsa normale döndü. 2 gündür falan direksiyon gayet iyi -maşallah- herhangi bir sorun kalmadı. Çok ilginç bir deneyim oldu.

13. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bizim eraların direksiyonunun biraz bsert olduğu kanısına Linea sürdükten sonra ben de vardım. Gerçekten fiat araçların direksiyonları tüy gibi. Önceleri kara direksiyon kullanan kişilerin hidrolik direksiyonda bocalamaları gibi oldum resmen. Demek ki eraların direksiyonları biraz sert. BUnların bir ayarı var mıdır? Gerçekten çok hoşuma gitti lineaların direksiyonu.

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    city fonksiyonu açıksa hakikaten en yumuşak direksiyonlardan biri oluyor fiatların direksiyonu.

15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben kendi direksiyonumdan gayet memnunum EPS sistemi harika bir şey... Çok yumuşak çok sert... Hıza göre stabil oluşu daha da güzel...

16. halitfurkan

halitfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    halit furkan yardım
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    az önce bendede aynı sorun oldu daracık 2 araba arasına park ederken direksiyon taş gibi dönmeye başladı ve çok zorlandım baktım bu sert direksiyonla park olmuyo aracı park yerinden çıkardım ve 20 metre ileriye park ettim ama sertleşme hala geçmedi.10 dk arabayı söndürüp bekledim ve tekrar çalıştırdım.direksiyon eskisi gibi hızlı dönmeye başladı.bunun tam sorunu nedir?Servise götürmeye gerek varmı varsada sürüşü engelleyecek bi durum olurmu?acil yardımlarınızı bekliyorum.

17. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    2011 model 1.5 vgt start getz aracım. 25 gündür ben kullanmadım bir kaç kere ailem kullanmış. bugün arabayıçalıştırdım manevra yapacağımda direksiyonun çok sert olduğunu farkettim. Daha önceki konulardan pek bir sonuç çıkaramadım yardımcı olabilirseniz sevinirim

Bu Sayfayı Paylaş