Merhaba arkadaşlar, Benim i20 troy 2011 model arabamın direksiyonu virajlarda frene basıldığında setleşiyor elektrik destekli olmasındanmı doğrusu pek anlayamadım öyleki direksiyonu döndürmem çok zorlaşıyor acaba serviste ufak bir ayarmı ister.. kazasız sürüşler...
i20 nin direksiyon sistemi düşük hızlarda olması gereken yumuşaklıkta değil malesef. yüksek hızlarda gayet güzel sertleşiyor ancak düşük hızlarda manevralarda gerekli yumusaklıgı hissettiremiyor.
Ben virajlarda genel olarak frene basmıyorum öncesinden hız ayarlayıp içinde gaz veriyorum (R16 x195x50)bir sıkıntı olmuyor lakin deri kaplı simitde bazı noktalar parmağa rahatsızlık verebiliyor bu virajlar için değil genel sürüşde oluyor
Bence de gayet iyi i20 nin direksiyon sistemi..Yumuşak direksiyon Allah korusun yüksek hızlarda tehlike bile yaratabilir..i20 de direksiyon olayını çok güzel yapmışlar..düşük hızda serçe parmağımla çeviriyorum direksiyonu,yüksek hızlarda hafif sertleşiyor ki olması gerektiği gibi.. Bence
Bundan önceki arabam grande puntoydu. ondan sonra i20nin direksiyonu valla toros gibi geldi bana. debriyajıda çok sert. trafikte sol ayağım ağrıyor valla. puntonun direksiyonu ve pedalları çok daha rahattı.
Punto 2008 model 1,3 multijetaracı yeni satmış biri olarak; City direksiyon beni çok uğraştırdı.Fiat yetkili servisleri çok pahalıydı.Garantisi bitince topkapıdaki iyi bir özel servise götürüyordum ama yinede yetkili servisin yerini tutmuyordu.Ortalama olarak hyundai'nin yetkili servis bakım fiyatıyla aynı fiyata özel serviste işlem yapılıyordu.Ön torpido üstü çok çabuk çiziliyordu.Punto evo'da bunu düzelttiler ama benim aracımda sorunluydu.Punto evet güzel araba ama i20 daha kullanışlı.Grande puntoyla değil ama punto evoyla kıyaslamak daha doğru olur.
hıza duyarlı elektrikli direksiyon diyorlar galiba bu sisteme..alışmamış insana gercekten kullanımı zor geliyor, ben ilk X5'de kullanmıştım bu sistemi ve bence berbat bişeydi sürüş keyfi vermiyordu alışmak lazım heralde.