Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

direksiyon neden sertleşir...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda enginis58 tarafından 3 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    1) arkadaşlar bu aralar direksiyon sertleşti..sebebi ne olabilir..?

2) sağ arka tekerlek ile koltuk arasından kaynağını ne yaptıysan tesbit edemedim...kasisli ve bozuk yollarda sağ sol salınım hareketi olduğu zaman tak diye bir ses geliyor..stop edip amarsitörler bastırdım bagajdan bu ses yine var... acaba sorun ne olabilir? fikri olan varsa...selamlar. saygılar.

2. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Direksiyon sertleşmesi ile ilgili olarak lastik basınçlarını kontrol et. Benzincilerdeki hava basma makineleri pek sağlıklı ölçüm yapmıyor bir lastikçide yaptırsan 4-5 TL versen olur. Ya da rot larda bir ayarsızlık olabilir malum kış aylarında hepimiz istemeden çukurlara düşüyoruz su birikintileri, bozuk yollar vs. Diğer sorunla ilgili olarak ise stepne sabitleyen vidayı kontrol etmeni tavsiye edebilirim dostum.

3. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Taklama sesi sağ direktenmi veya arka kapı hizasındanmı geliyor yoksa bagajdanmı geliyor onu bir kesinleştirin öncelikle.. Aynı durum geçen güne kadar bendede vardı sağ orta direkten tıklama geliyordu çok basit işlem ile giderildide..

4. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    bu ses aracın içinden değilde sollastiğin üzerindenbagaja doğru sol taraftan geliyor..bu orta sağ direk dediğiniz neresi ? bagajı boşalttım ses var. düz yolda sorun yok ama badallı yollarda araça sağ sola salınım yaptığı zaman geliyor.
    Düzenleyen : enginis58

5. @ykut

@ykut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu ses bende de war ama stepneden geliyordu, sağlamlaştırınca çözüldü . . direksiyon sertleşmesi ise lastik basınçlarından kaynaklanan 1 durum

6. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

orta sağ direk, sağ 2 kapının arasıdır

7. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Sağ direk arka kapının menteşelerinin bağlandığı yer iki kapı arası direk içinden geliyordu benim tıklama aynı şekilde düz yolda ses yok özellikle arnavut kaldırımında tıkır tıkır ses yapıyordu...bence dieksiyona birini geçirin oturun arka koltuğa sesi dinleyin tam kararlaştırın nereden geldiğini..Ben öyle bulmuştum..

8. ALKZN

ALKZN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Belki hidrolik yapınız bitmiş olabilir bu yüzden direksiyon sertleşmiş olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş