1) arkadaşlar bu aralar direksiyon sertleşti..sebebi ne olabilir..? 2) sağ arka tekerlek ile koltuk arasından kaynağını ne yaptıysan tesbit edemedim...kasisli ve bozuk yollarda sağ sol salınım hareketi olduğu zaman tak diye bir ses geliyor..stop edip amarsitörler bastırdım bagajdan bu ses yine var... acaba sorun ne olabilir? fikri olan varsa...selamlar. saygılar.
Direksiyon sertleşmesi ile ilgili olarak lastik basınçlarını kontrol et. Benzincilerdeki hava basma makineleri pek sağlıklı ölçüm yapmıyor bir lastikçide yaptırsan 4-5 TL versen olur. Ya da rot larda bir ayarsızlık olabilir malum kış aylarında hepimiz istemeden çukurlara düşüyoruz su birikintileri, bozuk yollar vs. Diğer sorunla ilgili olarak ise stepne sabitleyen vidayı kontrol etmeni tavsiye edebilirim dostum.
Taklama sesi sağ direktenmi veya arka kapı hizasındanmı geliyor yoksa bagajdanmı geliyor onu bir kesinleştirin öncelikle.. Aynı durum geçen güne kadar bendede vardı sağ orta direkten tıklama geliyordu çok basit işlem ile giderildide..
bu ses aracın içinden değilde sollastiğin üzerindenbagaja doğru sol taraftan geliyor..bu orta sağ direk dediğiniz neresi ? bagajı boşalttım ses var. düz yolda sorun yok ama badallı yollarda araça sağ sola salınım yaptığı zaman geliyor. Düzenleyen : enginis58
bu ses bende de war ama stepneden geliyordu, sağlamlaştırınca çözüldü . . direksiyon sertleşmesi ise lastik basınçlarından kaynaklanan 1 durum
Sağ direk arka kapının menteşelerinin bağlandığı yer iki kapı arası direk içinden geliyordu benim tıklama aynı şekilde düz yolda ses yok özellikle arnavut kaldırımında tıkır tıkır ses yapıyordu...bence dieksiyona birini geçirin oturun arka koltuğa sesi dinleyin tam kararlaştırın nereden geldiğini..Ben öyle bulmuştum..