Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon kutusundan gelen tıkırtılar

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BursaEra tarafından 30 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar bugün aracımla giderken bozuk bir yola girdim ve direksiyon kutusundan takır tukur sesler gelmeye başladı taki yol bozuk yol bitene kadar ve direksiyonda baya bi sarsıntı yaptı sizce bunun sebebi nedir.bu durumu daha önce yaşamış veya bilgisi olan arkadaşlar???

2. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dereksiyon kutusundan sesin geleceğini tahmin etmiyorum, belki de yolun yapısından kaynaklı oluşan bu sesi sen o şekil algılamış olabilirsin.. zamanında taşlı yoldan cıkıp asfaltta lastiğin arasına giren taşın yaptığı çıkır çıkır ses nedeniyle neredeyse arabanın ön takımını kaldıttıracaktım.. allahtan taş çıktı gitti de lastikten ben de rahatladım..
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifdedigim gibi dreksiyon çok fazla titriodu ve kesin olarak dreksiyon kutusundan geliodu o takırtılarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. Misafir

Misafir Guest

iş bir eps mağduru daha.aracıyla asfalttan inmeyip te milletin sorununu hafife alan bazı arkadaşlara duyrulur...sevgili arkadaşım servise gitmeli
    sin ama sana diyecekler ki kaliperleri yağladık direksiyoın kutusun da boşlık vardı aldık vs. vs.sonra bakacaksın ki bişey değişmedi.bende sen onlara deki dışarda ustaya gösterdim ses direksiyon kutusundan geliyor dedi...

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    rot baslarında bısey vardır yada dıreksıyon tıkırtı burcu denen bır parca var onda problem vardır

6. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2008 modellerde EPS yok.

7. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun eps de olsa yani eps bozuk olsa dreksiyon sertleşmezmi?? benimkinde sertleşme gibi bi sorun yok çünkü..

8. Misafir

Misafir Guest

arkadaşım araç 2007 üretimimi yoksa 2008 mi.aracında eps ışığı varmı

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    tıkırtı burcuna baktır

10. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 2007 agustosta alındı 2008 model ayrıca eps ışıgı var

11. Misafir

Misafir Guest

sayın macellan eps ışığı varmış...

12. legendera

legendera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım aynı direksiyon dıkırtısından dolayı benim eps sistemi tam 4 kez değişti herhangi bir çare bulamadılar bende hyundai en sonunda mahkemeye verdim ve kazandım 2006 model arabamı geri verip 2008 model aldım hiç bir fark ödemeden sana serviste direksiyon milinde bir burç var o fabrikosyon metalden yapılma oda aşınınca tıkırtı yapıyor muhtemelen onu plastik olanla değiştirmeye kalkacaklar sert plastik ve kemik karışımı bir burç takacaklar sakın kabul etme daha sonra yolda giderken direksiyon kilitlenmesi sorunu yaşabilirsin bir şey olmaz derlerse peki o kadar mühendis neden böyle yapmış diye sor yoksa siz mühendisten daha iyimi biliyosunuz de sana cevab veremeyeceklerdir.ama eps varsa bu sorunu sürekli yaşarsın hangi kaliteli firmaki eps sorununu çözemeyip eps opsiyonlardan kaldırır bu eps diğer firmalarda neden sorun çıkartmıyor.

13. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    mercedeste bile sorun çıkartmış bi ara...

14. legendera

legendera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet yapmıştır peki mercedesin müşteri memnuniyeti için neler yaptığını biliyomusun ben sana aşhit olduğum bir olayı anlatayım
    ww cady de tırnak kadar bir boya atması olmuştu servise gittik durumu anlattık hak verdiler ve genel merkezden teknik ekip çağırdılar onlarda üretim hatası olduğuna karar verdi ve yapılan teklif aynen şöyleydi
    1 aracın sıfırı ile değişimi
    2 aracı tekrardan fabrikaya alıp sıfırdan fabrikasyon boya atmak ve bu geçen sürede araçsız kalmaması araç kiralama veya araç kiralama ücretini ödeme
    yapılan işlem ise 2500 ytl araç kiralama masrafı ödendi araç fabrikada tekrardan boyanıp geldi araç boyanıp geldikten sonra izmirde tam 5 ustaya götürdük ve söyledikleri araç orjinal boya yok idi
    ben Hyundai müşteri hizmetlerine arabamın bir yıl içinde arabamın 14 kez arıza yaptığını ve servisin bana olan uzaklığının 150 km olduğunu söylediğimde onlar bizim sorunumuz değil arıza yaptıkça servise götürün araç değişimi kesinlikle söz konusu değil dediler ama mahkemden akara çıkınca mecburen değiştirmek zorunda kaldılar hatta 700 ytl de tazminat ödediler. aradaki fark bu işte cady de şu anda 31000 ytl erada 30000 ytl sen kıyasla

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    mercedes neysede,vw gittiğin servis iyi çıkmış yada sen şanslıymışsın.vw servisleri hyundaı kadarda değil.rutuş yapıp tamam oldu diyip göndermediklerine dua et ne diyim....bende vw kullandım hemen hemen çoğu servisini bilirim.caddy ve transprterdeki kronik sorunlarıda bilirim hatta onların yanında bizim eraların ne sorunu varki.erada 3-5 tane kronik var,onlarda sürüyle...

16. legendera

legendera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundaı_era_06 benim niyetim burda kimseyle laf yarıştırmak veya bir firmayı kötülemek değil yaşadıklarımı anlatarak bilgi paylaşımı yani ben şu an era kullanıcısıyım aracımda banka rehni var krediden dolayı bittiği gün aracı satacam ve hayatımdan Hyundai logosunu sonsuza jadar çıkarcam ne alrım bilmem ama Hyundai olmaz

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    benimde niyetim tartışmak değil zaten.sadece burada yeri geldiği için konuşuyoruz.

valla ben 10 sene önce yaşamamıma giren hyundaı markasını,ömür boyu sürdürmekte kararlıyım.

18. BursaEra

BursaEra Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neyse arkadaşım bu plastik burç takma olayını söyledigin iyi oldu sagolasın aracımı haftaya pazartesi servise götürücem bol bol kapışırız servisle artıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Düzenleyen : BursaEra

19. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dedıgım gıbı dıreksıyon tıkırtı burcu

20. Misafir

Misafir Guest

gerçekten hyundai iyi bir firmaysa bedeli ne olursa olsun tüm epsli araçları çağırıp hidrolik direksiyonla değişmeli.sadece eps yüzünden arabadan o kadar soğudum ki keşke symbol alsaydım.bir dünya verdik yazık yahu.arkadaşlar bu konuya bir çözüm bulunmalı biz boyna eps mi değiştireceğiz. ben 1 ay dır eps bekliyorum koreden gelecek diye.ileride koreden de gelmez.arabaları elden mi çıkartmak lazım bilmiyorum ama hyundai sorunumuza çare bulamıyor.tel. bakan yok maile yada faksa cevap yazan yok...acaba sorun assan damı yoksa topyekün hyundai de mi?kore yazsak bir şey değişirmi?

Bu Sayfayı Paylaş