herkese merhaba. 2010 model i30 aracım var. direksiyon dönüşlerde bırakınca kendini düzlemiyor hafif sollu bırakıyor. veya bazen yavaş hızlarda direksiyonu tutup bırakınca kendini hafif sola döndürüyor. ama direksiyon düz tutunca araç düz gidiyor sola çekme yapmıyor. direksiyon kendini döndürünce araç sola dönüyor sebebi ne olabilir ? ayrıca direksiyon sürekli sola dönmüyor biraz dönüp kalıyor 15 derece felan.
Önce rot balansa gidin ayarlarınıza baktırın. Ön sol lastiği tutan kollar tabla darbe aldıysa da olabilir
merhaba, direksiyon kutunuzda boşluk olmuş muhtemelen, ayar vidasından boşluğu almışlar. bu direksiyonu biraz sertleştirir ve kendi toplamasını bir miktar zorlaştırır. elektrikli direksiyonda sertliği çok hissetmeyebilirsiniz ama toplama hidrolikte olduğu gibi büyük açılarda ağır, küçük açılarda neredeyse hiç olmaz. boşluk alma miktarıyla da alakalı. diğer ihtimal elektrikli direksiyon sensörlerinde sorun var, ancak bu durumda arıza vermesi gerekirdi. daha önce tamir gördüyse hatalı bir onarım da yapılmış olabilir.
Sorun çözüldü. Yanıtlarınız için teşekkürler. Sorun şuymuş; Kışlık lastikleri taktırmaya gittim yazlıklar içten yemiş çöp oldular. Kışlıkları takıp Rot yaptırmıştım.Rottan sonra açı sensörünü sıfırlamamışlar. O yüzden oluyormuş. Rot yaptırdığım yere gittim dedim böyle böyle direksiyon dönüyor. Açı sensöründen olabilir mi dedim onu sıfırlamadık mı felan dedi yok dedim tekrar cihaza bağlayıp sıfırladı sonra düzeldi.