slm herkese oncelıkle benım erada yenı yenı sesler gelmeye basladı ılkı arabay durdugu yerde dıreksıyon cevırırken sag ve sol taraftan gacur gucur ses gelıyor park etmek ıcın ılerken yada gerı gelırken bu seferde arkadan ses gelıyor bu sorunu yasayan varmıdır yada bılgısı olan servıslere gıtmekten bıktım onlarda emınım benden bıktı eger sorun vardır dıyenler olursa gıdıcem normalsa eyvallah cekecem
Üstad bu tür sesleri sanal olarak tanımlamak çok zor, öncelikle sesin nerden geldiğini tespit etmek lazım, sonuçta komple mekanik bir şey, ama çok kafanıza taktıysanız, götürelim Ümraniye san. sitesinde benim kankama baktıralım.
valla abı hanı gıderken bısı yokta parkederke falan sesler ınsanın kulagını tırmalıyor 2009 model bır arac hanı baya eskı araba olsa anlarım onemsemem ama yenı arabada ınsanı rahatsız edıyor abı ben ıkıtellıdeyım sana baya uzak kalıyorum sen dersenkı sesler normal deıl gıderım servıse baktırırım ama normaldır yapar dıreksıyon cevırmelerde onden ses gelmesı ıcım rahatlar
Aracı düz bir zemine getir yani mümkün olduğu kadar pürüzsüz bi zemin olsun kaputu aç, birine direksiyonu çevirttir ve sesin nerden geldiğini tanımlamaya çalış...arkadan gelen sesi iyice dinleyip onuda tanımlamaya çalış, kafadan sallamıyalım şimdi...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Benim başıma benzer bir şey geldi kuvvetle muhtemel direksiyon kayışı gevşek. sanayine sıkacaklar geçeçek şikayetin (mesele bir durum değil sakın para kaptırma...)
eğer aracında eps varsa git garantiden değiştirsinler. eps eralarda kronik bende aynı olaydan dolaydan dolayı 3 ay önce servise gidip değiştirdim.
servıse gıttım dıreksıyondan ve arkadan ses yapıyordu park ederken yada oldugun yerde dondururken amartısor koruklerı dendı yaglamıslar dordunude ses kesıldı dıreksıyondakı seste kesıldı korukler yuzunden dıreksıyon ses yaparmı onu anlamadım bıde adamla kontrole cıktık yuksek hızda ses alıyor dedı onlerden camurluk ıcınde ped yokmus onlarıda taktılar
eet hocam yapar körüklerden bende amortisörleri değiştirirken yağlamıştım hatta bir tane körükte de yıpranma ve yortıla vardı onua değşştirmiştik..... servis bu iş için para aldımı?
ben tesekkur ederım abı ne demek ne yapıldıysa soleyelım kı bılınsın bu durumda olanlara yardımcı olur bı nebze
iyi olmuş ve paylaşımda güzeldi en azından herkes ufak bir parçada olsa bilgi sahibi oldu sayenizde....