arkadaşlar aracımın sorunları bitmiyor... direksiyonda boşluk olduğunu hissediyordum ama artık otobanda hızlı giderken daha çok belli etmeye başladı aracı kontrol edemeyeceğim diye korkuyorum. bu direksiyon boşluğunu nasıl tamir ediyorlar çaresi direksiyon kutusunun değişmesi mi ? maliyeti vs. bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı ? araç 1.3 milenyum hidrolik direksiyon
direksiyon boşluğunu almak için bir ayar vardı sanırım, bende kullanma klavuzunda okumuştum diye hatırlıyorum saniyede ustanıza bir sorun ciddi bir sorun
Direksiyon boşluğu ne demektir acaba çok merak ediyorum , yani direksiyonu tuttuğunuzda elinize boş boş yerlermi geliyor, yoksa direksiyon yerinden mi oynuyor
Duygu hanım dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım; Direksiyonu hafifçe sağa sola çevirdiğinizde tekerleklerin geç tepki vermesi. Tekerleklerin, direksiyon hareketine paralel olarak sağa sola hareket etmemesidir. Boşluk ne kadar fazla olursa aracı yolda kontrol etmek güçleşir. Yolda giderken siz direksiyonu düz tutsanız bile araç hafif hafif sağa sola gezebilir. Bozuk yollarda daha çok belli eder. (Yanılmıyorsam çoğunlukla elektrikli direksiyon olmayan eski araçlar için kullanılan bir tabir.)
Ben direksiyon kutusu tamir yaptırdım 600 TL tuttu sağa sola hızlı bir şekilde çevirirken tak tak ses oluyordu vuruntuyu direksiyondan hissedebiliyordum,şimdi sıfır sıkıntı Sent from my iPhone using Tapatalk
Bunu kendinde anlayabilirsin arabayı ön tekerden krikoya al tekerleri sağ ve soldan tutup sağa sola hafif hafif cevirmeyi dene boşluk varsa muhakkak hissedersin rot kolundan mı yoksa rot başımı cok kolay anlarsın