Merhaba Aracım üç silindir 2005 model getz Çekişten düşme gibi sorunlar yok, geçen haftada aynısı oldu Kırmızı ışık kalkışlarında sert kalkış yapınca sarı check lambası yanıyor. Biraz yol gidince sönüyor. Ciddi bir arıza olabilir mi, daha önce başına gelen var mı yardımcı olur musunuz?
Benzerini yaşadık. Zorlayınca lamba yandı geri söndü babamın getz'inde. 3. Silindir Ateşleme hatası vardı hata kodunda. Bujiyi patlatmış gövdede yanık izi vardır. Buji ve kablolar değişti çözüldü. Öncelikle arıza kodunu okutun. Rastgele arıza tespiti mantıklı olmaz. Belki de basit bir sorundur bizdeki gibi.
Kendiliğinden ortadan kalkan arıza belirtisi her an tekrar etmeye adaydır. Siz yine de araştırmaya devam edin hocam sebebini. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bilgisayara bağlatmalısınız, hiç bir anormallik belirtisi olmadan yorumla arıza tespiti yapıldığı nerede görülmüş.
Müneccimleri geçtik sanıyorlar bizi . Görmeden duymadan yorumla arıza tespiti yapılır yazısı falan da yok bilemedim.
Sürekli yanıyor geri sönüyor diyorsunuz demek ki geçmemiş. Ona neden olan hatayı bulmanız lazım. O da bilgisayara bağlamak. Hata kodu verecektir muhtemelen. Babamın arabada da ara ara yanıyordu. Usta birşey olmaz lpg ve egzoz daki sensör den demiş. Kendi ustama götürdüm basit buji ve kabloları değişimi ile çözüldü herşey. Ha nasılsa sönüyor derseniz ve bizdeki gibi basit birşey de çözümü ve sizde üstüne gitmezseniz aklıma gelen muhtemel son şu olur diye düşünüyorum. Eğer bir yada birkaç odada ateşleme hatası varsa ve devam ederse o odalarda yanma tam olmayacağı ve her yer eşit ısınmaya ağı bir taraf az bir taraf çok ısınacağı için motor silindi kapağında eğilme olacak ve sonuç motor açma, kapak taşlama yada değiştirmeye kadar gidecektir. O kadar tecrübesi olan site yöneticisi bile bilgisayara bağlayın diyorsa ve birşey yapmama gerek var mı diyorsanız Allah yardımcınız olsun. Hayırlı günler diyeyim bir de hatta. İnşallah sorun yaşamazsınız hiç.
Yardımcı olmaya çalışanlara olanlara teşekkür ederim. Benim amacım burada arızayı yazıp "Aaaa şu kullanıcı şunu demiş kesin ondandır" diyip teşhis koymak değildi. Bu kadar tepki vermeyin hocam bende biliyorum sanayiye gitmem gerektiğini, "daha önce dip gazla kalkış yapıp motor arıza lambası yanan var mı bu tecrübeyi yaşadınız mı" diye sormak istedim hepsi bu. İnsanlar böyle böyle kaybedilir, o yüzden tepkinize dikkat etmelisiniz.
Yaşınız benden büyük olabilir ama bende 30 yaşında bir çocuk babasıyım, sanırım konu açıp bir şeyler sorduğum için 18 yaşında ergen zannettiniz üsluba dikkat edin lütfen....
Hocam yazılanları tek tek okudum ,size karşı direkt olarak üslupta sıkıntı olacak bişey görmedim,yazdığınız arıza gerçekten zor bir tahmin gerektiren durum...yapacağınız iyi bir usta bulmak,bilgisayardan kodu bulmak ve kolaydan zora doğru denemek
Ergenler genelde forumlardan değil arkadaşlarından yardım ister. Parası bitince yada işler kötüye gidince büyüklerine söyler genelde. Ergenler yazıyor olsa birçok konuya bilgisini yazarak yardımcı olan arkadaşlar da bazen soru soruyor ve yardım istiyor. Onların da aklına beni ergen olarak düşünmezler inşallah diye gelmiyordur diye düşünüyorum.
Bir önceki konunuzda da arıza koduna baktırmalısınız demiştik. Sizin yönteminiz oldukça yanlış, bu şekilde sorunlarınıza çözüm bulamazsınız.