Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dingil Yamukluğu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda Emreakcivan tarafından 22 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. Emreakcivan

Emreakcivan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emre akcivan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Herkese iyi akşamlar. 2011 model elantra aracımda 100km/s üzeri hızlarda sağa sola gezinme problemi vardı. Yetkili servise götürdüm, rot ayarı yaptıklarını ve bu esnada arka sağ tekerin 1.8 mm, arka sol tekerin ise 3 mm sapma yaptığını söylediler. Bunun sebebini de arka dingil eğilmesi olduğunu söylediler. Şase servisine gidip düzeltiliyormuş. Benden önceki sahibinde arkadan ufak bir kaza yapmıs sadece bagaj kapağı değişmiş aracın. Dingilin hasar alması mümkün değil diyor sahibi. Sizlere sorum, bu kronik eps arızası mıdır, servis yanlış yönlendiriyor olabilir mi

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dışarda Rotçuya gösterin onlarda söyler size kayıklık varmı , Rot ayar cihazı üstünde eps bir işlev göstermez.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim arka taşıyıcı dedikleri sizin arka dingil dediğiniz parça zaten hiçbir zaman rot ölçümünde doğru sonuç vermedi içe doğru 1,2 derece kamber ve 0,4 derece toe in var, bir ihtimal arkaya 3-4 kişi bindirip çukur tümsek atlamaktan bir ihtimal geri geri yanaşırken arka tekerlekleri kaldırıma yaslamaktan yada başka sebeplerden bozulmuş olabileceği yada yayların zamanla etkisini kaybettiği için alçalıp içe doğru kamber yaparak bozulabileceğini düşünmedim değil ancak sizin dediğiniz gibi sağa sola kaçma yapması için boşluk kırık gibi birşey olması lazım sadece eğik olsa tek bir yöne doğru çekme yapar, onu da ön direksiyon ayarıyla düzeltirler arka iz ile ön iz birbirini milimetrik düz takip etmez ama araba düz gider.

2011 model elantrada EPS yüzünden bu sorunu yaşıyor olma ihtimaliniz daha yüksek, bence ilk önce araştırmaya başlamanız gereken şeydir. Rot ayarına EPS yi de tanıyan bir ustanın bilahare/beraberinde bakması lazım lakin servis dışında bunların hepsinden anlayan birisini bulmakta zor hatta çoğu servis ön düzenden ve direksiyondan tam manasıyla anlamıyor.

rot ölçümü değerleri açı olarak verilmelidir santimetre olarak bir şey söyleyemem, 1cm yada 3cm şeklinde ifadeler yanlış, doğru olanı kamber kaster ve toe açıları kaç derece? ön ve arka olarak rapor isteyip inceleyebilirsiniz rot açılarının durumu ile yolda gidiş aynı biçimde kendini belli etmiyorsa zaten ya lastikler yada rot ayarı yapan yerin bunu ne kadar düzgün ölçtüğü şüpheye düşebilir. Her açının nereye çekme yapacağı ölçüm sonucunda bellidir ama dediğim gibi bir salıncaklarda, traverste, amortisör montaj noktalarında yada rotlarda boşluk, kırık, patlak, yıpranma yoksa sadece eğilme varsa otomobiliniz tek tarafa çeker

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    bir dostum logara düşmüştü.ön teker geçti ama sol arka tekeri logarda takılı kaldı.aracın arka havuz,torsiyon,çamurluk esnemeden kaynaklı yamuldu.
    torsiyon şasecide düzeltildi.fakat 3mm sapma kaldı.

bu arada araç peugeot 106 idi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Emreakcivan

Emreakcivan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emre akcivan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Başka bir servise götürmeyi düşünüyorum. Bakalım onlar ne diyecek

6. Sadistic

Sadistic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Emre Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Aracin eski sahibine ne derece guvenebilirsiniz? Rot ayari yapıldıktan sonra hala gezinme devam ediyorsa kesinlikle sizden gizlenen bi durum vardir bence. Tavsiyem en az 3.4 farkli ozel servise ve farkli bir yetkile servise araci göstermeniz. Onlarin yaptığı yorumlara göre saglikli karari siz verirsiniz

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    belki faydası olur:
    accentimle arka tekeri yandan kaldırıma vurduğum bir kaza yapmıştım, araç tamir oldu, aradan 1 yıl geçti, arka amortisörler patladı, araba gezinmeye başladı. bu arada ben yetkili servislerin de arasında olduğu 5-6 yere, rotçuya falan aracı gösterdim. ayar yapmaya çalıştılar bir türlü olmadı.

sonra patlak amortisörleri değiştireyim dedim, bir baktık ki amortisör milleri çok fena yamulmuş, büyük ihtimalle kazadan dolayı yamuldu, sonra bu yamukluk amortisör patlattı.

diyeceğim; amortisörleriniz sağlam mı, değilse mutlaka onları değiştirin. bakın bakalım bir değişiklik oluyor mu?

8. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Buna benzer bi problemi eski aracim getzle yasamistim.
    Aracimi sahil yolunda ani fren yapmak zorunda kalarak on sol tekerlegi kaldirima vurdum.jant kırıldı.düzelttirdim.rot rotil salincak degisti fakat arac yolda gezme yapiyodu hatta fren yapinca savrulma bile yapiyodu.
    Servis saside (traverz)ucinda hafif egik var duzetmek veya degistirnek lazimdedi.
    Traverz 1000 tl idi .ist. topkapida saseci ahmet (tia ) diye bir yere yonlendirdi.traverz ucu press germe vs gibi islemke duzeltildi.rot balans yapildi ama yinede bence pek basarili olmadi.
    Bir muddet oyle gezdim.pek icime sinmiyordu .kader araci derin bir sudan gecerken alti vurdum.yine ayni yerden hasar aldi bende kaskodan yeni traverz ile değiştirdim ve bu olaydan kurulmuştum.

9. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Aracı ne zamandır kullanıyorsunuz? Hiç arka rulman dağıttınız mı? Dingilde eğrilik varsa yaptığınız km ye göre (özellikle şehirlerarası yol yapıp sıkça yüksek hızlara çıkıyorsanız) yılda 1 rulman dağıtmanız muhtemeldir. Dingildeki eğrilik rulmanların uzun süre düzensiz merkezkaç kuvvetine maruz kalması demektir ve rulmanların ömrünü bitirir. Servis ile ilgili aklınızda soru işareti varsa bir de dışarıda bir rotçuya götürün.

gogo46 bunu beğendi.
  10. Emreakcivan

Emreakcivan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emre akcivan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Arac 15bin km.de. 2bin km. önce ben aldım. Rulamnların durumu nasıldır bilemem.

Bu Sayfayı Paylaş