Merhaba abiler yeni aldığım Hyundai Matrix aracım bugün yolda giderken hız göstergesi 0'a indi ve sayaç durdu bazen kendine geldi bir müddet sonra tekrar etti bu arızanın ne olduğunu bilen varmıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
devir saati çalışıyorsa şanzımanın üzerindeki hız sensöründen, eğer devir saatide çalışmıyorsa gösterge sigortasında yada gelen elektriğinde sorun olabilir.
İkiside çalışmıyor bazen kendine geliyor bir arkadaş gidip gelmesi beyinle alakalı olabilir dedi ne kadar doğru bilmiyorum inşaallah ufak bir arızadır
Beyinle göstergenin bir ilgisi yok, gösterge elektiriğinde yada göstergenin kendisinde sorun olabilir.
aynı olay bendede var kardeşim güney koreden aldım parçayı yetkili servis biz takmayız dedi. şanzıman ustama söyleedim getir takarım basit bişey dedi haftasonu gidicem sonucu burda paylaşırım kolay gelsin
Abi siz sigortadan deyince ben biraz sigorta panelinin teknik resimlerini inceledim ve gördüm ki gösterge paneli ve radyo motor içindeki röle kutusunda aynı sigortadan (veya röleden ) besleniyor içerdeki sigorta kutusunda ise ayrı ayrı sigortalara sahip bu arıza başlamadan önce ben radyoyu denemek için düğmesine basmıştım ses en sondaymış inanılmaz bir ses çıkmıştı hemen kapattım acaba diyorum bu iki sigorta bu yüksek ses sebebiyle zarar görmüş olabilir mi motor bölmesinde room Lp içerdeki kutuda T/SIG diye geçiyor bu ikiside sigortamidir ne diyorsunuz hocam değiştireyim mi
benim devir saati herşey çalışır yalnız kilomrtre sayacı ibresi birde bundan bilgi alan cruise control çalışmıyor arıza belirtilerine yabancı forumlardada araştırdım vss sensor olduğu ortaya çıkıyor ama zaman bulup değiştirtemedim bakalım sonucu yazıcam size aldığım parça vehicle speed sensor aracı aldığımda bu hatayı bir kere verdi
Bugün arabanın bütün sigortalarını ölçtürdüm hepsi sağlam çıktı yola çıktım yaklaşık 15 dakika sürdüm hız göstergesi ve devir saati çalışıyordu hiç birşey yapmadan arıza düzeldi gibi ilerleyen günlerde tekrar etmez inşaallah sanırım bir temazsızlık vardı ve düzeldi