Mrb arkadaşlar, Bizim eralardaki gibi opellerin bazı modellerinde de hararet göstergesi bi ışıktan ibaret ancak yol bilg. resetleme düğmesine 4 kez basıp 4. basışta bi süre bekleyince dijital olarak hararet, hız, akü gerilimi vs. hakkında ekranda bilgi geliyormuş. Bizim eralarda böyle bişey var mı?
Peki, o zaman aracın ideal sıcaklığınına ulaştığını nasıl anlıycaz. Biliyosunuz ki soğuk motora yüklenmek tehlikelidir.
Bir çok araçta bu tür özellik var, belki eradada vardır ama bilinmiyo olabilir. Motor sıcaklığına gelince;tahmin etmekten başka çare yok gibi...
boyle bır ozellık olmus olsaydı sımdıye kadar kesfedılmıs olurdu benım bıldıgım olmaması ama o mavı ısık sondugunda arac ıdeal ısısına gelmıs oluyor demek eger motorfazla ısınırsa kırmızı ısaret cıkarak sızı uyarıyor dıye bılıyorum yanılıyormuyum.??
kalorifer düğmesi fan 0 da kapalı ikensıcağa ayarlayıp denedim. araba yaklaşık2 km den sonra sıcak hava üflemeye başlıyor.( soğuk motorda.) daha sonra 2008 erada mavi ışık var olduğu için ...o arabada denedim yaklaşık olarak mavi ışığın sönmesi ile benim amatör testim aynı sonuçları verdi.. 2009 dan sonra mavi ışık kaldırıldı galiba... o ışığı 2009 ve öncesinde olmayan km saati ve dijital saate ışığına koydular Düzenleyen : enginis58