'96 accent aracımın digital saati sadece bu yaz dönemlerinde aşırı sıcakta kendiliginden çalışıyor..diger zamanlarda çalışmıyor elinle bastırınca ekrana geliyor görüntü ama çekince gidiyor.. konsolun aşırı ısınmasıyla genleşen plastik aksamı nasıl oluyorsa çalıştırıyor saati.. acaba sökmesi klaymıdır gevşeklik varsa düzeltmek adına?
küllügün içinde iki tane vida var onları sökün geri kalan kısmını hafifçe kendinize doğru çekin kenarlarında tırnakları var onlara dikkat edin düşebiliyor. saat soketi gevşemiş filan olabilir.
küllükle saat arasında baya bi mesafe var ama...arasında teyip var ama dediginizi aklımda tutarım gidip araca baktıgımda..
siz o paneli sökeceksiniz. ama komple çıkarmanız için kalorifer tellerini de sökmeniz gerekiyor. ama kalorifer tellerini sökmeden biraz öne doğru gelir. o zaman arkasından soketine uzanabilirsiniz.
Ha tamam simdi anladım..Teybi monte eden abide baya ugrasmıstı,torpido arkasında kaleriför telleri filan anlatıyordu) Teşekkürler paşam..
Aynı sorun bende de vardı. Söktüm, fişleri kontrol ettim, Ölçü aleti ile ölçtüm. Hiç bir sorun yok. Kış boyu çalışmadı. Havalar ısındıktan sonra bir baktım çalışmaya başladı. Sanırım sorun dijital saatin içinden görüntü kısmından kaynaklanıyor. Çünkü saat çalışmaya başladığında doğru saati gösteriyordu. Yani saat normalde çalışıyor ama görüntü yok. Kısacası dijital saatin ekran kısmında bir yerlerde temassızlık var.
bende tamamiyle sıfırlanıyor.. sanırım genleşme sonucu temas etmeye başlıyor o iletkenler..deneyecemde kırıcam die tereddüt ediyorum..
benimki yanlış saati gösteriyor ayar düğmeleri de çalışmıyor, çokta lazım oluyor hatta geçenlerde saati öğrenmek için cep telefonumu ararken kaza yaptım yenisini alsam kendim takamaz mıyım acaba?
Soğuk havalarda ekran pronlemi yaşayan arkadaşlar, saat ekranları elektrik akımına maruz kaldığında renk değiştiren likit kristallerle yapılır. Bu kristaller soğuk havalarda donar yada ağırlaşır, elektrik akımını geçirmez hale gelir ve saati ısınmadan göstermez. Saati sıfırlanan arkadaşlar saatinize 3 adet kablo girer bunlardan biri kontak kapalı iken saatin çalışması içindir. Bu kablonun ucunda bir sigorta vardır bu sigorta arızalı ise saatini aracınız çalışırken çalışacak kontağı kapattığınızda resetlenecektir. Aracınızın sigorta kutusunu ve saatinizin arkasındaki soketlerim kontrol edin gerekiyorsa WD40 yada basit bir vazelin ile kontak uçlarını temizleyin.
biraz sert ve yanlara dogru oynarak basılması lazım zamanla tozlar dan dolayı basmamazlık yapıyor yoksa on kısım sökülücek ve temizlenecek
Bende 2006 Admire var digital saati hiç çalışmıyor bunun çıkmasını nerede bulabilirim yardımcı olurmusunuz