Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Difüzör Hakkında Beyin Fırtınası

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ColoneL tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba arkadaşlar. 2009 Model Era dizel araç sahibiyim. Bizim arabadan kullanan arkadaşların da bildiği gibi, araç özellikle arka kısımda hafif kalıyor ve virajlarda sanki arkayı bırakacak gibi oluyor.Geçtiğimiz yaz, 1 haftada yapılan 2200+ km ve bol virajlı bir yolculukta bunun çok daha iyi farkına vardım.

Aracımın bagaj üstünde anatomik diye geçen yapışık spoiler var.Bunun az da olsa yere basma gücü anlamında faydası vardır. Ama asıl merak ettiğim, konu başlığında da yazığım gibi "Difüzör". Araca difüzör taksak, yol özellikle viraj tutuşunda iyileşme olur mu? Olursa bu hissedilir seviyede mi yoksa spoiler gibi cüzi mi olur? Bunlar merak ettiğim konular.

Sitede ve internette yaptığım aramalarda çok doyurucu bilgilere ulaşamadığım için, bir konu açıp teknik bilgisi olan veya aracına difüzör taktırıp faydasını görebilen arkadaşlarımız varsa görüşlerini almak istiyorum.

2. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    benim şahsi düşüncem spor yay kullanaırsanız daha sağlam virajlara girebilirsiniz.ben aracımda 5cm yay kullanıyorum frensiz virajlara girebiliyorsunuz:RpS_love:

ColoneL bunu beğendi.
  3. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Sizin taktığınız spoilerın ve difüzörün hiçbir faydası olmaz.Hatta düzgün yapılmamış ise aerodinamiği bozarak eksi yönde yansır. Yapacağınız tek şey yay takıp 195/55/15 lastik-jant takımı takmak ve aracın keyfini sürmek.

ColoneL bunu beğendi.
  4. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dediğinizden yay hariç, 195/55/15 lastik-jant takımı zaten mevcut :) Peki dediğiniz bu yay takılmasından sonra, aracın arkasını bırakma eğilimi tamamen bitiyor mu? (elbette 120-180 km hızlardan bahsetmiyorum)

Ekleme: Forumda yay ile ilgili çok konu olduğunu biliyorum ama, hangi marka yay tavsiye ediyorsunuz bu konuya da yazabilirseniz sevinirim.

5. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yaydan başkası yalan eibach yada coil-ex alınabilir

ColoneL bunu beğendi.
  6. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    eibach yada coil-ex ben aracımda diğer markalara nazaran daha uygun fiyata FK taktırdım sorunsuz kullanıyorum

Onur-d ve ColoneL bunu beğendi.
  7. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Spoyler ve difüzör burcev in dediği gibi düzgün yapılmamışsa bir faydası olmaz görüntüden başka. Ama hava akımına göre üretilmiş ise işe yarar faydasıda vardır elbet. Ama bizim araçların yol tutuşunu arttırmak ve daha stabil hale getirmek için yapılacak en iyi şey önce jant lastik, sonrasında yay takımı en son da kule gergisi takmaktır. Benim aracımda 195/55/15 lastikler mevcut. Eibach Pro kit yaylarıda var. Ancak kule gergisi yok. Virajlara frensiz girebiliyorum hatta 120 ile girip 140 la çıktığım virajlar oluyor. Arka taraftan atma gibi bir eğitim göstermiyor fakat ön taraf o hızlarda stabil değil. Onun için de kule gergisi şart oluyor.

Yay konusunda şüphesiz her markanın avantajı olur ama sizin ne istediğinizi bilerek yay almanızda fayda var.
    Mesela:

Eibach Pro kit 3.5 cm (max) arabayı yere yaklaştırır. Tecrübem oki konforu artı yönde etkiliyor. Yol tutuşu çok daha iyi. Görünüm mükemmel.
    H&R Çok sert bir yay olduğunu duymuştum. Ama Yol tutuşu ve görünüm konusunda tabiki artı katkısı vardır.
    FK Faruk kullanıyor gayet memnun. Sadece çukurlardan çok kaçar oldu :) ama onun lastik yanakları 50 olduğundan diye düşünüyorum.
    Coil-EX kullanan arkadaşlar var. Bir çoğu memnun olduğunu söylüyor ben bilmiyorum.
    Apexi diye bişey var hiç girmeyin derim :)

Benim tavsiyem 195/55/15 lastikle Eibach Pro kit çok güzel uyum sağlıyor...

ColoneL bunu beğendi.
  8. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gürcan kardeşim, ben arabayı düşürmek istemiyorum açıkçası. O yüzden Faruk kardeşin dediği gibi 5 cm. olur muhtemelen(normal fabrika standarttaki ölçüsü bu heralde değil mi? Karacahilim bu konuda yoksa bir miktar düşecek mi?). Bir de son olarak eibach,FK yada coil-ex alacağım desem, piyasayı hiç bilmediğim için nedir fiyat aralıkları(yani kaça alsak kazık yemiş olmayız)? Bir de İstanbul Avrupa yakasında yönlendirebileceğiniz birisi varsa iyi olur. Teşekkürler.

9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Faruk un kullandığı yaylar 5 cm düşürüyor aracı. Eğer fazla düşürmek istemiyosan 3.5 en azı zaten. Konfordan vazgeçmem diyosan mutlaka Eibach öneririm.

Eibach Pro Kit 450 - 550 TL (Montaj dahil) arası değişiyor.
    FK 135 - 180 TL (Montaj varmı bilmiyorum) arası
    H&R Fiyat olarak Eibach ile aynı sayılır.
    Coil-Ex 280 TL (Montaj hariç)

Atatürk Oto sanayide arkadaşım var. İstersen yönlendiririm. Fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışacaktır...

ColoneL bunu beğendi.
  10. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bak nasıl cahilim :RpS_laugh: Ben 5 cm. daha yüksek tutup düşürmez diye demiştim:RpS_rolleyes: 3.5 olan ne kadar düşürecek peki arabayı? İşim gereği bazen kargacık burgacık yerlere de giriyorum çünkü.

Ekleme: Ya eibach kalitelidir bir şey demem ama, fiyata derim.Çok yüksek arkadaş. FK(Faruk kardeş bi' gelsin bakalım ne diyor) ve Coil-Ex olur herhalde.

11. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim arabadaki Pro kit 3.5 cm net 3 cm düşürdü. Aracın dizel değil ise daha az düşürecektir... Bende arasıra bozuk yollara giriyorum hiç sorun yaşamadım bugüne kadar... Bizim araçlar zaten abartı yüksek. Yayları takmadan önce viyadüklerden geçerken rüzgardan etkileniyordu araç. Hissediyodun yani. Artık sorun olmuyor...

ColoneL bunu beğendi.
  12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    He şunu tavsiye edebilirim, ben yayları sahibinden.com üzerinden 2. el aldım. Aldığım kişi 4 ay kadar kullanmış ve babası ile anlaşamamış ve satıyodu. Yarı yarıya mal oldu bana ve eğer araştırırsan sende çok daha uygun fiyata halledebilirsin :)

ColoneL bunu beğendi.
  13. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dediğin gibi bir bakayım 2. el olarak. Ama Fk fiyat olarak cezbetti beni:RpS_rolleyes: Faruk kardeş memnun mu değil mi ve çukurlardan kaçması yaylardan kaynaklı mı bir söylesin ona göre bakalım. İlgin için teşekkürler Gürcan.

14. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
    Faruk ta cevap verir siteye girince...

ColoneL bunu beğendi.
  15. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    Colonel difüzör bizim araçlarda açıkçası pek işe yaramaz pozitif etkiden çok negatif etki yaratma ihtimali yüksek görüntü istiyorsan o başka gürcanla birlikte 6,7 aydır body kit difüzör araştırması içerisindeyiz.ben bıktım body kit yaptırdım:RpS_laugh:şimdi efe polyester 300 tl istiyor difüzör için blue ya yapılana benzer birşey yapılıyor polyestercilerde istediğin gibi bir difüzör yaptırmaya kalktığında 350 ila 700 arası değişiyor.önerim yay takman ben FK 5cm kullanıyorum surun yaşamıyorum çukurlardan kaçmamın nedeni lastik olarak 195/50/15 kullanmam ve arabama çok düşkün olmam dan dolayı çukur,kasis,su birikintisi vs... yavaşlarım yada kaçacak yer ararım.bu gün deneme yaptım uzun bir viraja gaz basa basa girdim arkaya yaptırmış olduğum rüzgarlıgın bihayli etkisi olmuş. yaylar takılı ve bodykit takılı fotolara burdan ulaşabilirsin
    https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?24998-%C4%B0%C5%9ETE-ERA-BODY-K%C4%B0T&highlight=era+body+kit

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Subaru tarzı Spoyler aracın arkasını basarak yol tutuşunu arttırır.. Difözör ise aracın altından geçen havanın düzgün bi şekilde arkadan çıkmasını sağlar.. Hepsi bu..

17. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Faruk, FK'lerden memnun olman ve fiyatının eibach'a göre bayağı uygun olmasından dolayı, ciddi olarak yay düşünmeye başladım. Ancak aracımı devamlı götürdüğü özel servisin sahibi olan abime telefon ettiğimde, bizim araçların amortisörlerinin nazik olduğu ve yay işleminden sonra amortisör patlatma olma ihtimalinin çok yüksek olacağını, bu yüzden tavsiye etmediğini söyledi(gerçi geçen haziran ayında muayene öncesi yaptırdığım bakım da sol ön amortisör değişti patlak olduğundan). Özellikle uzun süredir yay kullanan bu durumu yaşayan veya uzun kullanımda hakikatten patlama olayının yüksek olduğuna dair duyumunuz var mı acaba?

18. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar, şimdi 2. el eibach bakmaya başladım.Ancak hepinizin bildiği gibi bizim araç için yoğun bir hareket yok. Başka araç marka/modellerinden uyabilecek var mı acaba? (öyle olsa herkes yapar demeyin, öğrenmek için soruyorum:RpS_rolleyes:)

19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Spor yayları usülüne uygun kullanmak için spor amortisör takımı tabi ki daha uygun. Ancak bazı firmaların ürettiği 3.5 cm yay takımları genelde orjinal amortisörlerle uyumlu çalışacak gibi tasarlanıyor. Amortisöre bi zararı dokunmuyor. Örneğin Benim kullandığım Eibach Pro Kit 3,5 cm ve gayet güzel bir uyum içindeler :)

20. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim bildiğim kadarı ile yok. Gerçi o tarafını hiç araştırmadım...

Bu Sayfayı Paylaş