Dizel ve hibrid motorun gelecekte benzinli motorun yerini alınacağı düşüncesi, Mercedes tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde ortadan kalkacak gibi görünüyor. Çünkü bu yeni teknoloji ile donatılan benzinli motor, bir dizel gibi yakıt ekonomisi, emisyon değeri ve yüksek tork sunmasının yanı sıra benzinli motorun yüksek performans özelliklerini birleştiriyor. Mercedes mühendisleri tarafından ’Benzinli motorun geleceği’ olarak tanımlanan bu yüksek teknoloji ürünü motorun adı ’DiesOtto’ olarak belirlenmiş. Zaten isminden de anlaşılacağı gibi, dört zamanlı benzinli motorun mucidi olan August Otto ve dizel motorun mucidi Rudolph Diesel’in soyadlarının birleşimi yeni motora verilecek en uygun isim olarak belirlenmiş. 100 KİLOMETREDE 6 LİTRE TÜKETİYOR Son zamanlarda Volkswagen’in 1.4 litrelik hacimden 170 beygir gibi yüksek güç üretmesi diğer üreticileri de harekete geçirdi. Volkswagen, supercharger ve turbo sistemlerini aynı motorda kullanıp yüksek güç ve düşük yakıt tüketimi elde ederek benzinli motorlarda önemli bir evrim yaşanmasını sağlamıştı. Mercedes’in geliştirdiği ’DiesOtto’ konsepti ise Volkswagen’in yeniliğinden sonra çok konuşulacak gibi görünüyor. Direkt enjeksiyon, değişken geometrili turbo, değişken supap zamanlama gibi motor teknolojisindeki en yeni sistemleri barındıran ’DiesOtto’ konsepti, bu özelliklerinin yanı sıra; aracı harekete geçirmesi için görev yapan küçük bir hibrid jeneratör ile donatılmış. Şimdilik yeni S Serisi üzerinde denenen motor, 1.8 litrelik hacmine rağmen tam 238 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Bu yüksek performans verilerine rağmen, bir dizel ile aynı emisyon değerlerine sahip olan motorun 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise sadece 6 litre. Birçok dizel otomobilin daha düşük yakıt değerlerine ulaştığı düşünülse de bu rakamların S Serisi gibi büyük bir otomobilde sunulması bu konseptin gelecek vadettiğini gözler önüne seriyor. Alıntıdır.
BOR gibi bir yakıt varken diğerlerine sıra gelmez. boşuna hayal kurmayalım. Trilyon dolarlık bor madeni yataklarına sevgili amerika 40milyon dolar vererek sahip oluyor (etibank ı satın alarak) uyanalım Düzenleyen : axledaye
Benim bildiğim kadarıyla ki yanılıyorsam düzeltin, bor henüz yakıt olarak kullanılamıyor. Ancak borun yakıt olarak kullanılması için çalışmalar devam etmekte.
kardeş borun yakılması gibi ya da ondan bir sekilde ortaya enerji cıkması, ya da bunun cıkartılması suan için yoktan enerji var etmek gibi bişi. birde sunu unutmayın ki fosil yakıtlar ya da yenilenemeyen yakıtlara yapılan yatırımlar azalmakta. ilerleyen yıllarda yenilenebilir enerjiye yatırım yapılcak ve motor ve elektirik tecnologileri ona göre gelişcek. yanarlı dönerli, emekli askerler tarafından yapılmıs bi dönergeç vardı erke miydi neydi. bordan enerji üretmekte en az erge mi erke mi ondan enerji üretmek gibi hayal. suan elde olan imkanlarla yer yuzunde bunun olması imkanı sıfır.