Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Devlet 2000 model altı araçları toplamalı

'Sohbet' forumunda _ELANTRA_ tarafından 22 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. _ELANTRA_

_ELANTRA_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cumhur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar ilanlara bakıyorum 5000 TL altı araba yok piyasada fiat 126 ları yumurta kasa accentleri tofaşları 92-98 arası corolla civic leri suzuki marutileri ford taunusları en düşük 5000 TL den satıyorlar onlarda hurda olmuş araçlar bunların az temizine baksan 15-20 bin arası başlıyor ayrıca bu araçların bir çoğunda yedek parça sıkıntısı var avrupada bu araçlar 200-600 euro arası oynuyor yani tek maaş ile alabiliyorsun ayrıca Türkiyeye göre çok daha temiz araçlar yedek parça imkanıda daha yaygın

bence devlet 2000 model belirli araçları toplamalı böyle fiyatlandırma sistemi olmaz bu şekilde satacaksan devlet elinden alsın hiç satama daha iyi

siz ne düşünüyorsunuz bu fahiş fiyatlar hakkında ?

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    sistem yurtdışıyla aynı olsa bak bakalım piyasada eski araba kalıyomu Türkiyede yurt dışında araba ucuz vergi pahalı arabanın yaşı düştükçe vergisi ucuzluyor burada tam tersi araba pahalı 2.el pahalı vergi yüksek gariban ne yapsın biniyor şahine vergisi ucuz parçası ucuz diye madem piyasayı düşürsün bizde 0 arabaya binelim Türkiyede 0 arabayı alsan bile 700-800TL vergisi var benim bi müşterim var 80 model r9a biniyor arabanın her terafı çürük çarık hertarafından su alıyor adam hala sağını soluna yaptırmaya uğraşıyor neden 0 araba pahalı vergi pahalı

Köksal bunu beğendi.
  3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bizde çok meraklı değiliz eski arabalara binmeye.. Adam gibi imkan sunsunlar KDV ÖTV cartı curtu adam gibi duzenlesinler bizde alalım yeni araba. Ama olmuyor hal böyle olunca 70 model arabada trafiğe cikiyor.yurt disindan ornek vermissiniz ama bizim araç alim gücümüzü ve maddi olanaklarimizi sanayi gücümüzü bilinçli birey sayimizi kiyaslarsak durum hiçte iç acici gözükmüyor o yüzden ben arabamdan memnunum daha da uzun yıllar binecegim diyip geciyorum :)

4. omer_sungur

omer_sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Sıfır araba c segmentinde 80-90 bine çıktı.millet ne yapsın bende astraya biniyorum 2005 model 26 bine aldım 30 bine müşterisi var şimdi.sıfır arttıkça ikinci ele yöneliyor insanlar o da ikinci eli arttırıyor.bu arada Dediğiniz araç kilometre de 13-15 Kuruş civarı LPG tüketiyor tam gariban dostu.

MehmetHan bunu beğendi.
  5. _ELANTRA_

_ELANTRA_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cumhur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    peki sistemin böyle olması mantıklı mı iyi mi sizce c segmenti bile 80-90 bine çıktı böyle bişey yok devlet arabaya binmeyelim diye elinden geleni ardına koymuyor resmen

bari arabayı çıplak fiyatına sat mtv ötv yi %70 oranında düşür ama benzini mazotu lpg yi fix 10 TL yap bişeyler düşünelim 1.6 üstü arabaya binemiyoruz 1.6 da güçbela biniyoruz yakıt desen öyle ben anlamıyorum devletin otomotiv sektörü ile alıp veremediği ne araba lüx değil ihtiyaçtır gelişmiş toplu taşıma sistemi desen oda yok atıyorum rahat hali 50 kişi kapasitesi olan otobüse 80 kişi biniyoruz böyle gitmek içinde 45 dakika 1 saat arası bekliyoruz saçmalık tamamen

accera bunu beğendi.
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Devletin otomotiv sektörü ile alıp veremediği yok. Bütçenin yarısı otomotivden geliyor sıfır araba alırsın bir arabada devlete gider. Her 6 ayda bir cep harçlığı verirsin sonrasında aldıgın her yakıtın yarısından fazlasını devlete verirsin.

Yani devlete giren var çıkan yok, amma velakin bizde sadece tüketim var üretim yok. Mevcut üretimleride daha düne kadar sattığımız 2-3 ülke vardı onlarlada aramız kötü.

Şahsi fikrim evet eski araçları belirli bir deger karşılığı toplasınlar ona lafım yok ama insanlarda alım gücü yokki elindekini versin devlete. Mercedes tamam kalite tartışılmaz ama 1996 model arabada 60.000 olmaz.

Keşke imkanlar daha güzel şartlarda gelişsede bizde evde bir B sınıfı hb araç ile bir de suv aracı aynı anda kapıya çekebilsek.

Fiyatlar fırsatçılarında etkisi ile yükseldikçe yükseliyor :)

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Köksal ve emrex bunu beğendi.
  7. omer_sungur

omer_sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Keşke fiyatlar aynı kalsa da Yakıt ucuzlasa.araça o kadar para gömüyoruz bir de yakıtı vergisi ile uğraşıyoruz.çarşıda 2 dakika park yapıyoruz ispark,Parkomat gibi şeylere 3 lira ödüyoruz.yakıt 2 TL gibi Bişey olsa alırım benzinli ile devam ederim.

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Toplama değilde , Fiyat saçmalığı düzelmeli. 94 model çöp tenekesi corollalara 20 küsür fiyat çekiyolar. Her zaman derim Aynı yaşlarda W124 mercedes alıyorsunuz o paraya.O çöp tenekesinden 1000 kat arabalık yapacağıda kesin .
    Almanyada B Kasa corollayı 500 euroya alabilirorsunuz.

2.El Fiyatlarında saçmalık olduğu kesin ama 2000 altı toplanamaz.

MehmetHan bunu beğendi.
  9. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    vergilerin araba fiyatlarının yüksek olmasından yana tabiki değilim ama birde devlet açısından bakılmalı düşünün türkiyede bunca yüksek vergiye benzine rağmen lüks araçlar kullanılıyor.Büyük şehirlerde araç park edilcek yer yok iş giriş çıkışlarında büyükşehir trafikleri...Birde vergi benzin ucuz olsa millet evinin önüne 2şer 3er araba koyar.Bu halde koyuyor.Aracı olan toplu taşımayı tercih etmiyor.Bence ne devletimiz bilinçli ne toplumumuz karşılıklı önlemler alınsa herşey daha güzel olabilir ...

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben toplu taşıma kullanan bir bireyim ,

Fakat bu ülkede en gelişmiş şehir istanbul , İstanbulun toplu ulaşımı oturmuş diyen birisi varmı ? Sabah otobüslere binip rahatça işine gidip akşam rahatça evine giden varmı ? Metro varmı yok .. Otobüsler saatinde geliyormu gelmiyor . Saatinde olan otobüsler göreve gönderiliyor insanlar bekliyor saatindeki otobüs gelsin diye.

Bu rezillikde adam neden toplu taşıma kullansın ;

Tilki, MehmetHan ve Cilo bunu beğendi.
  11. İsmail

İsmail Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    İsmail Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bu vergi sistemi kapitalist oldukça fiyatlar böyle olmaya devam edecektir.Örn:1600cc hacme sahip 50 bin TL lik araç ile yine aynı hacme sahip 160-170 bin TL lik araç aynı vergiyi vermemeli,köprü-otoyol-trafik cezası vs. aynı olmamalı. Toplu taşıma artırılmalı iş giriş-çıkış saatlerinde özel araç kullananlar ekstra para ödemeli,trafik cezaları 10 katına çıkarılmalı vs.vs.Yalnız bu dediklerim alt-orta gelir gurubunun yararına olmalı,olmalıki vergi açığı kapansın.Saygılarımla.

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Şu vergileri bi indirseler de millet nefesini nerden alıor bilmiyorum.O asgari ücretle ev geçindirenlerin halini çok merak ediyorum nasıl dönderiyolar.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yazılanların hepsinin kilit noktası "vergi denetimi"
    Ülkemizde vergi denetimi olmadığından devlet ihtiyacı olan parayı alabildiği ürünlere yüklüyor bu biraz elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedeline benziyor, birileri kaçak elektrik kullanıyor onun parasını diğerleri ödüyor.
    millet vergi kaçırıyor devlette en kolay alabildiği otomotiv ve akaryakıta yükleniyor, vergi kaçıranın cezası tüm araç alanlardan çıkıyor. gelire oranlı vergi derseniz bu da yine vergi denetimine çıkıyor zira ailesi zengin olan biri üzerine mal veya maaşı yoksa yine yüksek vergi/ceza ödemeyecektir.
    yine aynı şekilde malesef ülkemizde, sıfır aracın vergisi ikinci elin vergisinden az olamaz çünkü araçların çoğunluğu ithal. ithalatı teşvik etmemek için buna mecbur ama dersenizki "TR'de üretilenler için olsun" bu mantıklı olur.
    vergi denetimi artırılmalı, vergi kaçırmanın cezası bazı ülkelerdeki gibi cinayetten ağır olmalı.

bir diğer konu olan toplu taşıma ile özel araç kullanımı birbirinin rezonansıdır. toplu taşıma kullanıldıkça trafik rahatlayacak, trafik rahatladıkça insanlar özel aracını kullanmaya başlayacak, özel araçlar kullanıldıkça trafik artacak trafik arttıkça toplu taşıma kullanılacak. yani sadece toplu taşımanın artırılması ile trafik rahatlamaz, özel aracını kullanana yaptırım uygulanması gerekir ki buda zor.
    zamanında İstanbul'a yerleşim için vize uygulanması gündeme gelmiş lakin karşı çıkılmıştı

14. _ELANTRA_

_ELANTRA_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cumhur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ülkede herşey düzensiz duble yollarımız var kullanabilen yok o kadar vergi alınıyor heryerde göçük potluk vs var araba 2. senede ses çıkarmaya başlıyor o vergileri aldın japonyadaki gibi bir yol yapamıyorlar mı ?

bu bizim insanımızın görgüsüzlüğü yurt dışına çıktım millet ihtiyaca göre kullanıyor hava atmak için değil her yere arabayla gitmiyorlar

aynen öyle tüm alt ve orta gelirliler zenginlere çalışıyor alt gelirli tüm insanlar ülkeyi terketse birden zenginlerin hepsi fakir kalır emin olun böyle bir sistemimiz var

İsmail bunu beğendi.
  15. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Cumhur Kardeşim,Sen devlet Duble yol yaptı kullanabilen yok diyorsun.Büyük şehirlerde yaşayanlar bize göre daha şanslı.En azından yollarınız orta halli sayılabilecek asfaltınız var.Ya biz ne yapalım.Bundan 10 sene önce iki şeritli yağ gibi yolu Duble yapacam diye alt yapısını yapmadan direk toprak üzerine zift onunda üstüne mıcırı dök al sana asfalt.Al sana Duble yol..Bir yağmurda,Karda gelin görün.O mıcırlar yoldan nasıl atılıyor araçlar üzerinde geçerken yola yapışır nasıl olsa mantığı.Bakın benim arabamın ön camında iki tane 1,2 cm lik çatlak var ve abartmıyorum sayamayacağım kadar da minik minik izler var.Kaput tampon hariç.
    Ya biz burada ulaşıma açılmayan yolu yama yapanları bile gördük.Bu durum maalesef Anadolunun bir çok illerinde böyle ama Batı Karadeniz de daha vahim.

16. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    işçiyim asgari ücretle geçiniyorum yeni bebeğim olmuş hastaneye gidip geliyorum yada sağa sola herhangi bir yere, toplu taşıma kullanma imkanım yok çünkü bebek var 95 model Şahinim var devlet bana arabanı trafikten kaldıracaksın diyecek
    Bi de bu yönden düşünün. Bu bi örnekti bana kalırsa trafikte Esp siz ble araç olmamalı ama ülke olarak sadece vergiyle döndüğümüzden ve her ne kadar kabul etmesek de gelişmemekte olan bir ülke olduğumuzdan el mahkum bunlara binicez. Ve hala tek derdimiz tuttuğumuz takımın şampiyon olması, maç kazanması. Hadi şu memlekete bi el atalım güzel şeyler olsun diyip bitireyim.
    Buraya nasıl geldi konu ben de bilmiyorum:)

Köksal, Muzzyy, fatihsevim ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  17. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Afedersiniz ama hata bizde.. Almıcan öyle arabaları.. Bomboş 93 bi şahine 13.000 TL fiyat biçiyorlar.. O fiyata full+full mazda 626, hyundai sonata alırım.. Hep diyorum.. takıyolar bi çelik jant, 2 bakla yay kesiyorlar, bi cam filmi, bi xenon ile fiyatı yükseltiyorlar.. Fotolar da hep oynanmış, photoshoplu ve profesyonel makine ile çekilerek insanları çok yanıltıyor.. Bazıları keyfi, gösteriş amaçlı satıyor.. @Ersin in de dediği gibi 94 model corolla ya sırf efsane kasa dedikleri için 20-25 bin fiyat çekiyorlar.. Şaka gibi geliyor bana.. O fiyata 2005 full+full sonata alırım, 2007 dizel era alırım, getz alırım, i20 alırım..

MSI bunu beğendi.
  18. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yazan herkes mantıklı açıklamalar yapmış bende şunu ekleyeyim.Bence yapılması gerekende vergi sistemindeki çakallığı düzeltmek. A iş adamı adamın varlıkları 800 milyon dolar aylık kazancı 3 milyon dolar ödediği vergi 3 lira 5 lira neden ?? Araba alır gider gösterir 10 kazanır bir gösterir vs.vs. Bu ülkede kaymağı götüren 400-500 ailenin kazancına adam gibi GERÇEK GELİRİNE GÖRE, bizim ödediğimiz gibi vergi kesilsin o zaman ötv de düşer yakıtta ucuzlar. Ötv nin olmaması için hayal kurmayalım bunun için rekabette bi ülkemiz olmalı. Şöyle iki üç araba markamız olacakta yurdum insanı gidip BMW alacağına kendi arabasını alacak...
    Bu adaletsizliğin tamamen olmasa da kısmen düzeleceği günleri görmek ümidiyle...

Sent from my iPhone using Tapatalk

19. omer_sungur

omer_sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Bende bunu anlamıyorum o yıllarda Toyota diye bir efsane varsa yakın dönemde de era efsanesi var.kız Arkadaşımın babasında bir önceki kasa Honda Civic ile accent era var.adam şehiriçi Honda ,şehir dışı ise era kullanıyor.yakın dönemin efsaneleri ise bunlar.95 Corolla ile 2008 era aynı fiyat.era almak en mantıklısı.araç çok sorunsuz,aile babası olsam almayı düşünürdüm.

koray2907 bunu beğendi.
  20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Artı + sağlamlık olarak o yılların corollası o yılların teknolojosiyle çok zayıf.. kazalarda iki büklüm oluyor

Bu Sayfayı Paylaş