Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

devirsiz kullanmak..?

'Motor Modifiyesi' forumunda Bleda tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arabayı sürekli devirsiz kullanmak arabayı sağırlaştırırmı? yani devirsiz kullana kullana araçın gaz tepkileri veya çekişi değişirmi?

2. Misafir

Misafir Guest

Yeni nesil motorlar gücünü yakıttan değilde devirden alır, yani güç sağlaman için devir çevirmek zorundasın, eğer yeterli devire ulaşmazsan motor güç üretmiyecek,zorlanacak ve aşırı yakıt tüketimine sebep olacaktır, ancak "sağırlaştırmak" diye bir şey yoktur, bu tamamen bir şehir efsanesidir.

3. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabayı hangi viteste hangi devirde kullanmak gerekiyor?Yakıt sarfiyatını düşürmek için.Benim araç 1.3 genellikle her viteste aracımı 2000 devir civarında kullanmaya çalışıyorum.Doğrumu yoksa yanlış mı yapıyorum acaba?

4. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kısa dönemde öyle biliyorum ama devirsizden kastımda seyir halinde 2000 kalkışta max 3000. falandı.

5. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    öyle bir problem yaşadım gaz tepkileriyle, acaba ilgisi varmıdır diye sordum yokmuş herhaldi

6. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normalde doğrudur ama bayır yukarı birazdaha devirli kullanın motor rampayı rahat yesin bizim araclar yeni nesil olduğu için gücünü devirlerden alıyor bu yüzdende azcık basmak gerekiyor.....

7. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet zaten dik rampalara devirsiz girdiğimde araç bayılacak gibi oluyor.Mecburen ya vites düşürecen yada basıcan gaza...

8. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    devirden düşürüp gazı sakın köklemeyin arabanın subabları gider.hele siziznki 1,3 olduğu için daha çok yıpranır ya yüksek devirli girin 3000 ve yukarısı gibi ama 5000de değil yada vites küçültün.....

9. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    maximum 2500 -2800 aralığında kullanmanızı tavsiye ederim.Minimum yakıt bu şekilde elde ediliyor

10. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2000 devirde gittiğimde daha mı fazla yakıt tüketir?bide benim araçta 3000 devirde vites büyütmek gerekiyor.motor bağırmaya başlıyor.

11. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 2000 devirde giderim 2500-3000 arası vites değiştirriim
    disel getz

12. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel de 2000-2500 arası benzinlide 2500-3000 arası iyidir bence üstünde vites değiştirin derim . tabi gittiğin yola görede değişir rampa veya düz yol

13. Misafir

Misafir Guest

Kasayı motor taşır, taşıması içinde yeterli güce ulaşması gerekir, bu güç yol şartlarına ve aracın yüküne göre değişir, yani boş bir araçta sadece kasanın yükünü taşırkenatıyorum 70hp yetiyor olsa bile aynı araç bayır çıkarken daha fazla güçbayır inerken daha az güç isteyecek, bu durumda ne yapmamız gerekiyor...motorun o andaki güç ihtiyacını hangi devir karşılıyorsa aracımızı o devir ve vitestekullanacağız. Bunu basitçe şu şekilde yapabiliriz, gaza bastığımızda araç zorlanmadan ilerliyebiliyorsa bir üst vitese geçebiliriz, ancak burada unutulmaması gereken nokta vites büyüttüğümüzde yol şartlarına göre ortalama 500 ile 1000 devir kaybı olacaktır, buna görebir sonraki vites devri motoru zorlamıyacak şekilde yüksek tutulmalıdır, ayni şekilde gaza bastığımızda motor tepki vermiyorsa o zamanda devir yükseltmek için vites küçültmemiz gerekecek. Yani kısaca devri yol ve aracın üzerindeki yük şartlarına göre belirliyeceğiz. Kabaca rakam vermek gerekirse
    DİZEL için
    Düz yolda yada hafif rampa....2000 -2500 arası
    Rampadaçıkarken..................2500 - 3000 arası

BENZİN'li için
    Düz yolda yada hafif rampa....2000 - 3000 arası
    Rampa çıkarken......................3000 - 3500 arası

Düzenleyen : Coşkun Uçar

14. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler Coşkun abi çok güzel açıkladın.

15. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam 2000 ve 3000 arası derken motor rahatlığı içinmi tasarruf içinmi bence düz yolda 3000 çoktur gibime geliyor vites büyültüp rahatlatmak en iyisi değilmiydi....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

16. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız 1,3 ise doğru dediğiniz gibi 3000 devirde vites isteyebilir.Ancak vites değiştirme sürecinden sonraki devirden bahsedersek 2000 ideal .Ben maximum 2800 devir olarak kullanmanızı öneririm.

17. Misafir

Misafir Guest

Vites aralığından bahsediyorum, eğer 2000'de vites büyütmeye kalkarsan bir sonraki viteste motor 1000 devre düşecek ve yükün altından kalkamıyacaktır.

18. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben genelde 2500 u asmıyorum. nadiren 3000.

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    dizellerde zaten 2000 in altına düşünce titremeye başlıyor turbonun kapalı olmasından oluyo sanırım o yüzden coskun abinin dediği aralıklar bence de ideal

20. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu konuyla ilgiliyorumları okudum ancak istediğim yanıtı bulamadığım için burada soruma cevap aramak istedim... öncelikle aracımı şu şekilde kullanmaya çalışırım. 1. vitesle kalktıktan sonra 2000 devirde 2 ye alırımsonra o şekilde devam ederim eğer önüm açıksa 2000-2500 devir arası 3. vitesealırım ve 50 km hız olunca 4. viteste oluyorum ancak devir 2000 altında oluyor 2000 devirde ise 55-60 arası bir hıza sahip..birde bir şey soracam mesela 3 viteste genelde 1500 2000 devir arasındakullanırım bu yakıtı çok mu yakar? yol bilgisayarı olan abilerimizden rica ederim normalde benzin değeri en az hangi değeri gösteriyorsa gaz içinde o değerler geçerli olacaktır diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin... :) vede 1, 2, 3, 4, ve 5. viteslerde hangi devirlerde en az yakar yazarlarsa çok makbule geçer şimdiden teşekkür ederim saygılarımla... :)

Bu Sayfayı Paylaş