aracın uzun yolda özellikle yokuşlarda (manavgat-seydişehir yolunda ,bol virajlı ve ramapalı bir yol) 5.viteste giderken ; devir aniden yukselmeye ve aynı oranda çekişi düşmeye başlıyor,aynı skınıtıyı yaşayan var mı?sebebi nedir
Araç hakkında daha detaylı bilgi verirseniz ona göre yorum yapalım. Şanzıman manuel mi otomatik mi?. Sorun şanzıman kaynaklı görünüyor.
O dik rampaları bilirim, klima açıkken baga doluyken felan devir yüksekken bile çekmesi çok sıkıntılı bir durum değil, bence normal zira virajlı rampalarda mecbur fazlada dip gaz yapılmıyor ama
i20 1.2 motor lpg li manuel.sorun rampada bayılması değil de devri aniden fırlatıp bağırması ama gitmemesi..debriyaj balatası da zayıflamış olabılır dıye dusunuyorum kalkışlarda titreme var.
Benim de önceki aracımda vardı aynı sorun uzun yolda rampa da falan yüklenince önce bağırıyordu sonra kavrıyordu en sonunda yolda kaldım debriyaj baskı balata bitmiş sende de sorun debriyajdadır beklemeden götür ustaya sonra masraf artıyor
maşallah... bence ilk kontrol edeceğiniz yer baskı balata bilya... değişirken set halinde değiştirmelisiniz... şanzıman yağını da unutmayın... Servislerde bir ara kampanya vardı 600-700 lira civarlarında...
R rölanti motorunu kontrol ettirin, kelebek boğazı kapağını kontrol ettirin yada bağlantı borularında delik kacak varmi kontrol ettirin. Araç bi yerden ya hava alıyor yada rölanti motoru arızalı.