Arkadaşlar merhaba... 2006 model 104.000 de triger geçen sene değişmiş sadece 105000 bakımı geldiği için dün Hyundai Ata ya götürdüm ordada söylemedim motordan gelen bu ses soguklarla başladı ve uzun süre beklerse ve soğuk olursa isinana kadar bu ses gitmiyor polen hava yağ filtresi değişti yağ komple değişti biraz biraz azaldı gibi ya da hava ısındı bugün yine ondan duyulmadı... Gelen bu ses sübap sesi midir sübapsa sorun çıkarır mı yoksa soğuktan olan bir durummu bilgilerinizi yorumlarinizi bekliyorum...
Lifter sesi değil mi bu ? Daha önce yan sanayi yağ filtresi mi takıldı acaba ? Genelde ondan dolayı yapıyor lifter sesini. Servis orjinal filtre taktığı için kesilmiş olabilir ses. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam ilk aldım 2 ay kadar sorun yoktu havalar soğudu başladı dün de değiştirdim Ata yetkili servisinde yag hava polen vs ama bugün yine yaptı aynı sesi hava da sıcak daha erken kesildi ses uzun soluklu kullan tık yok ama beklesin araba soğukta ya da ilk çalıştırmada 5 dk ya yakın be devir yükseldikçe artıyor ses sinir bozuyor 5 dk kadar sonra ses sıfır
lifter sesi bu, lifter sesi bir arıza değildir, motor yağı lifterleri doldurana kadar gelir. motor yağı çok ince kullanılırsa çabucak aşağı süzüldüğü için bu ses gelir. motor yağı çok kalın kullanılırsa soğuk motorda ilk çalışmada yukarı çıkması uzun zaman alır. lifter sesi geldiğinde motoru yüksek devire çıkartmayın, bu durumda motorun hiçbir yerine zarar vermezsiniz. düşük devirde arabayı sürebilirsiniz, zaten en fazla birkaç dakikada ses kesilecektir. ses kesildikten sonra normal sürüşe geçebilirsiniz. orjinal yağ filtresi ve kaliteli yağ kullanın.
Hocam teşekkür ederim bilgi için 5x40 shell helix koymuşlar ve yağ filtresi de dün değişti orijinaliyle ama sanırım böyle devam edecek ben sübap diye korkmuştum... peki engellemenin bi yolu yok mudur hocam?
Bülbül gibi şakıyor. Merak Etme aynı ses birçok kullanıcıda var. Ben 10-30 yağ ve orjinal filtre taktım. 10-40 yağ ve yan sanayi filtre ile daha az ama soğuk sıcak aynı seviyede ses vardı. Şu an soğukken seninki kadar bariz dışarıdan duyulan, ısınınca tamamen kesilen bir lifter sesine sahip oldum.
Hocam yeni değiştirdiğim halde yine var ama biraz daha erken kesiliyor sesi kesin çözümü yok mudur kendi yapabileceğim?
forumda lifter sesi diye arama yapın, birçok konu var bu konuda, belki doğrudan kesin bir çözüm yok ama, o süreyi kısaltmak için birşeyler yapılabilir.