Arkadaslar aracım 2005,1.5 dizel getz. aracımı alalı yaklasık 1 ay oldu.2-3 bin Km yaptım bu sürede.. Benden daha iyi anlayan bir arkadasım aracı kullandıgında aracımın acılmamıs oldugunu söyledi..bugun dümdüz güvenli bi yolda kullandım aracımı. vites gecimlerini yüksek devirde yaptım..3. viteste düz yolda 125 km hız yaptı. ancak 5000 deviirden daha fazla cıkmadı. 2. vitestede biraz bagırttım arabayı ancak 5000 deviri gecmedi. Bu bir sorun mu? Yanlış anlaşılma olmasın hız tutkunu falan değilim sadece aracımı daha iyi kullanmak adına konuyu açtım. bir de bazı araclarda otomatik gaz kesme özelliği varmış sanırım. örn; ford focus. yüksek devirde motora zarar geleceği zaman otomatik gaz kesiyormuş..bu getzlerdede var mı? hazır konu açmışken şunuda sorayım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif yakın zamanda ısparta - elazığ yolculuguna çıkacagım..malum km fazla oldugu için aracımı ekonomik kullanmak istiyorum..azami hızım ne olmalı ? hangi hızdan sonra fazla yakmaya başlıyor? şimdiden teşekkürler Düzenleyen : firatonal
Aracım açılmamış ne demek yahu.Araba bağıttırılır mı hiç.Bu şekilde yüksek devirde kullanmaya devam ederseniz yakında motoru elinize alırsınız.
Bu tür işlere girişmenize gerek yok. Zamanında rodaj süresince düzgün kullanılmışsa sorun olmamalı. Araç kullanıldıkça açılır zaten. Aracımı ilk aldığım zamanlarda yokuş bile çıkamazdım ama şimdi rahatım. Yüksek devirde kullanmak sadece fazla yakıt harcamana neden olur. Her araçta olduğu gibi 90-100'ün üstüne çıktığın zaman yakıtı fazla harcamaya başlar.
dizel motor benzinli kadar devir çeviremez, benzinli 8bin devire çıkıyoorsa, dizel anca 5bine çıkar bence sizin araçta motorda ve yakıt sisteminde kurumlanma olmuştur, siz en iyisi bir carbon clear yaptırın
2005 model dizel getz 4500rpm dedeviri kesir hatta deviri kesmekle kalmaz motor gücünüde keser 4500 devire girdiğinde gücünkesildiğini net hissedersiniz 5000 devire çıkamanız imkansız nasıl başardığınızı sorabilir amiyim chip filanmı var acaba?
5000 dvr fuul zarar..motora..benim araç 18 aydır bende 4000 devire gelemedim..sadeçe 5 vitesde 3.500 çıkıyorum..oda 180 km geliyor..2005 model bi araç için motor açma gibi seyler hikaye gibi geliyor bana..2000.3000 arası kulanın araçınızı..yakıtda iyi oluyor..motor için de..
benzinli araç 5500rpm de gazı kesiyor. aynı sekilde dizel aracta 4500rpm de kesiyor.. Ayrıca, dizel arabada 3500devirden sonra bosa cevirsin. hele 4000devirde araba sadece extra benzin yakar. Güç üretemez.. Sizin arabanın acılması gerektigini söyleyen arkadasınızın eminim ki daha gaz kesiciden ve güç-tork olayından haberi yoktur. Ayrıca, kus ve eski renoılar dısında hayatında arac kullanmamıstır. Cunku, elektronik kontrollu bir araba kullansa "motor açma" diye bir sey olmayacagını bilirdi. Eger arabanızda performans ile ilgili bir sıkıntı varsa servis de ustaya kontrol ettirin. Deneme surusu yapın.. Ama, işin uzmanı, arabanın ustası olmayan kişilerden akıl alıpda arabanızda uygulamayın, Lütfen..
<h5 style="margin-top: 10px; margin-right: 0px; margin-bottom: 10px; margin-left: 0px; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 26px; color: rgb(54, 47, 45); font-weight: bold; ">http://www.uzmantv.com/araci-yuksek-devirle-kullanmak-motoru-nasil-etkiler</h5><div ="soru_sel" style=": rgb(141, 197, 62); padding-top: 5px; padding-right: 10px; padding-bottom: 5px; padding-left: 10px; color: white; font-size: 13px; font-weight: bold; "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">1. <div ="soru_sel_txt" style=": left; margin-left: 5px; width: 362px; ">Aracı yüksek devirle kullanmak motoru nasıl etkiler? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri" style=": rgb(244, 240, 235); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 51, 153); "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">2. <div ="left soru_sel_txt" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 362px; ">Triger kayışı ne kadar sürede yenilenmeli? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri2" style=": rgb(253, 252, 251); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 51, 153); "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">3. <div ="left soru_sel_txt" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 362px; ">Hava filtresi hangi sıklıkta değiştirilmeli? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri" style=": rgb(244, 240, 235); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 51, 153); "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">4. <div ="left soru_sel_txt" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 362px; ">Periyodik bakımlarda aracın motorunda nelere bakılır? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri2" style=": rgb(253, 252, 251); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 51, 153); "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">5. <div ="left soru_sel_txt" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 362px; ">Aracın yağ seviyesi nasıl kontrol edilir? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri" style=": rgb(244, 240, 235); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 51, 153); "><div ="left marginleft5" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 18px; ">6. <div ="left soru_sel_txt" style=": left; display: inline; margin-left: 5px; width: 362px; ">Otomatik vitesli araçlarda düzenli bakım nasıl yapılmalı? <div ="clear" style="clear: both; line-height: 1px; font-size: 1px; "> <div ="soru_gri2" style=": rgb(253, 252, 251); padding-top: 5px; padding-right: 8px; padding-bottom: 5px; padding-left: 8px; color: rgb(0, 5
dizelde 5000 devir çevirmek çok fena, hem motor için zarar, yani krank ve egzantirik milleri için, hem de turbo için çok zararlı olabilir. turbonun en büyük düşmanı yüksek devirdir. bu motorun açılması olayının çok zararlı şeylere neden olduğunu düşünmeye başladım, çünkü etrafımdaki herkes motorunu açmak istiyor. araçların güneşliğine airbag uyarısının yanına bir de " bu aracın motorunun açılması diye birşey yoktur" yazmalılar.
Valla, cok iyi reklam olur aslında. Bunu yapan firma internet aleminin en cok konusulan ve en cok taktir edilen firması olur. Bedavayada pr yapmıs olur...