Yaklaşık 2 ay önce arabamın ani kalkış sonrası eski atikliğinin kalmadığını servis çağırdığımda servisin turboda bişey bulamdığını yazmıştım. O zamandan beri arabamı inceliyorum ve arabanın yüklü iken 120 -130 lardan sonra yokuş çıkarken gaza bastığımda devir sayacının süzülerek değil pilli saatler gibi ata ata gittiğini fark ettim.Kısacası gaza sabit basıyorum ama devir kayarak gitmek yerine pilli saat saniyesi gibi atıyor kısa süre bekliyor tekrar ileri atılıyor. Bu durum aklıma turbonun çok ufak çatlağı olabileceği gaza yüklendiğimde ise tam kapasite çalışırken arada hava kaçırıp devirin kısa süre sabit kalıp tekrar yükselmesine sebep olabileceğini düşündüm.Sizce böyle bişey mümkün mü?Çok küçük çatlağı olan turboda böyle bir durum oluşabilir mi? Aşağıdaki saat kadar belirgin olmasada devir çok az yükseliyor belki 1 saniye duruyor tekrar yükseliyor 1 sn ye duruyor tekrar yükseliyor.
Merhabalar.. buna benzer birşey benimde başıma gelmişti ancak devir değil hız göstergesi bu şekilde ilerliyodu ama fazla takmadım kafaya genelde soğuk havalarda oluyodu bu şekilde. birde eski atikliğinin kalmadığından bahsetmişsiniz buna bi göz atın faydası olabilir https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?23464-ECU-Reset-Beyin-sifirlama-(Abbooow)
Bu başlığı araştırırken görüp okumuştum.Aynısını uyguladım fakat pek bir işe yaramadı.Araba 56 bin küsürde 59 binde 60 bin bakımını yaptırırken sızıntı var mı diye servise kontrol ettirmeyi düşünüyorum.
Serdar Bey ddediğiniz parçayı bilmiyorum fakat servis geldiğinde dikdörtgen gibi bir kapağı açtı kalın plastik borusu vardı bir parçayı söküp spreyle temizledi gitti.Söylemek istediğiniz parça nerde ve nasıl tarif edebilir misiniz?
Serdar Bey şimdi googledan görsellerde arattım servisten gelen arkadaş bu parçayı söktü spret sıktı çekişte bişey yok dedi gitti.Bende turbonun borularında ufak bir çatlaktan şüphe ediyorum.