Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Devir sayacının sekerek ilerlemesi(accent era dizel)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda 8020.r31s tarafından 4 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Yaklaşık 2 ay önce arabamın ani kalkış sonrası eski atikliğinin kalmadığını servis çağırdığımda servisin turboda bişey bulamdığını yazmıştım.

O zamandan beri arabamı inceliyorum ve arabanın yüklü iken 120 -130 lardan sonra yokuş çıkarken gaza bastığımda devir sayacının süzülerek değil pilli saatler gibi ata ata gittiğini fark ettim.Kısacası gaza sabit basıyorum ama devir kayarak gitmek yerine pilli saat saniyesi gibi atıyor kısa süre bekliyor tekrar ileri atılıyor.

Bu durum aklıma turbonun çok ufak çatlağı olabileceği gaza yüklendiğimde ise tam kapasite çalışırken arada hava kaçırıp devirin kısa süre sabit kalıp tekrar yükselmesine sebep olabileceğini düşündüm.Sizce böyle bişey mümkün mü?Çok küçük çatlağı olan turboda böyle bir durum oluşabilir mi?

Aşağıdaki saat kadar belirgin olmasada devir çok az yükseliyor belki 1 saniye duruyor tekrar yükseliyor 1 sn ye duruyor tekrar yükseliyor.

2. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
  3. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Bu başlığı araştırırken görüp okumuştum.Aynısını uyguladım fakat pek bir işe yaramadı.Araba 56 bin küsürde 59 binde 60 bin bakımını yaptırırken sızıntı var mı diye servise kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Serdar Bey ddediğiniz parçayı bilmiyorum fakat servis geldiğinde dikdörtgen gibi bir kapağı açtı kalın plastik borusu vardı bir parçayı söküp spreyle temizledi gitti.Söylemek istediğiniz parça nerde ve nasıl tarif edebilir misiniz?

6. 8020.r31s

8020.r31s Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    arda baran
    Serdar Bey şimdi googledan görsellerde arattım servisten gelen arkadaş bu parçayı söktü spret sıktı çekişte bişey yok dedi gitti.Bende turbonun borularında ufak bir çatlaktan şüphe ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş