yarın ikinci el aldığımız getz marka arcın devir işlemlerini başlatacağız nasip olursa. işlem sırası böylemi. eksik , tavsiyeleriniz var mı? 1. vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı. 2. noter satışı 3. adımıza düzenlenmiş zorunlu tarfik sigortası 4. bu belgelerle aracın bağlı olduğu müdürlük. aracın eskiş sahibi kaskosunu devredecek bize..bu nasıl oluyor..para talep etti 350 tl...ak sigorta kasko için 1048 tl çıkardı...bilgisi olan varsa...selamlar...
herşey tamamda kasko acaip geldi bana 1048 tl ne demek anadolu sigortadanda fiyat alın derim.Kaskoyu deviralma yı bilmiyorum kendiniz yeniden yapsanız en fazla 400 verirsiniz ...
Evraklarınız tamam ancak kasko devredilmez, şahıs üzerine yapılır... 0216 651 75 17 yada 0532 344 44 24 Hakan Alkılıç... Bu numarayı arayın, kendisi yeğenimdir ve Ergoisviçre acentasıdır, adımı verin yardımcı olsun...
Bu arada "vergi borcu yoktur" belgesine gerek yok, o belge noter satışı için gerekiyor...birde tabi'ki ruhsat olacak yanınızda.
Bildiğim şu; Noterde yapılan satışlar artık 200-300 tl ler kalktı. SAtış işlemi Noter 40- 50 Tl ye satış bitiyor. Kalan işlemler Trafik tescilde devam ediyor Ruhsat yaprağı 30-40 civarı 1. kağıt Muayene yaprağı 30-40 civarı 2. yaprak, Zorunlu trafik 200-250 tl (2001-2004 modeli arası)
arkadaşlar devir işlmlerini bitirdim 2 saat sürmedi ruhsatı üzerime almam. 100 tl verdim toplam. sigorta + emisyon 125= 225 tl ye maloldu. devir işlemleri. şimdi yarın (2005 getz gsl) lastik alacağım..lastikkler kabak.orjinali üzerinde hala. stepne sağlam.tavsiyeleriniz hangi marka almalıyım. bir ihtimaldehankook marka lastik alırsam 3 tane almam yeterli olacak stepneyidetakmayı düşünüyorum ama aynı lastiği bulabilrmiyim bilmiyorum..tavsiyeleriniz ?
Hayırlı olsun, stepnenin tarihine bakın, eski değilse kullanabilirsiniz ama 4 tane lastik almanızı tavsiye ederim.
sağolun tarih derken..? çoşkun bey 100 tl tasarruf yaparım diye düşündüm..stepne ile aynı lastiği alırsam. yarın bakacam artık 400 tl ye 4 lastik almayı planlıyorum. selamlar.
Noter satışından sonra trafik tescilde form falan mı dolduruluyor , tescildeki işlemler nasıl başlıyor ve gidiyor? sanırım muameleciye vermeden işlemlerle kendiniz uğraştınız
cemiyet odasından dosyayı alıp, vergi borcuolmadığına dair belgeyi vergi dairesinden alıp,noter satışını yaptıktan sonra, trafik tescilde rutin işler yapılıyor. tescilde ek1 formu var onu dolduruyorsun. ruhsat fotokopisi falan. çıkarıp veriyorlar ruhsatı. tabi plaka muayene işin yoksa.selamlar.