Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

devir düşerken gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sametk tarafından 18 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar, benim araçta dün tuhaf bir ses dikkatimi çekti. gaza basıp bıraktığımda devir düşerken motordan gırgırgır diye bir ses geliyor. yanılmıyorsam 2000 devirden rölanti seviyesi arasında. gaza basınca değil de gazdan ayağımı çekince geliyor bu ses. neden kaynaklanıyor olabilir. aracım 2005 admire 1.3 hy klm73.500 km'de.
    Düzenleyen : sametk

2. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar sanırım kimse bu tür sorun yaşamadı. ben biraz araştırdım, sübap yağlamasının az olması, sübap ayarının bozulmuş olması, sübap yataklarında gevşeme olması gibi durumlarda bu tür ses geliyormuş. kendi sorumu kendim cevaplamış gibi oldum :) fakat buna benzer sorun yaşayan olursa aklında bulunsun.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, o ses iticili sübapların hepsinde var. Süpab ayarını yağ basıncı ile yapan sistem devir düşerken düşen basınç nedeni ile o sesi çıkartıyor. İticiler bozulmaya yakın bu ses dahada artar, devir yükselirkende gelir. İnce yağ kullandığınız sürece sadece dikkat ile bu sesi duyabilirsiniz.

4. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki acilen yaptırmam gereken bir arıza mı ve masraf ortalama olarak ne tutar bir bilgi verebilir misiniz?

5. cemal 03

cemal 03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Cemal ÖZDİLEKLER
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    aynı sorun bende de var arkadaşlar.yalnız bir şey dikkatimi çekti,bu ses benim aracımda kışın gelmiyor.hava sıcaklığı 20 derecenin üstüne çıktığı zaman geliyor.yağ değişimi yapalı 2000km oldum. havalar soğuk iken böyle bir ses yok.ama havalar ısınmaya başladıkça ses de başlıyor.kullandığım yağ 10w/40 castrol. acaba diyorum 10/40 çok mu ince geliyor,15w/40 kulansam geçermi diye de düşünüyorum. herkese selamlar

6. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    O ses Benim sıfır aldığım 1,3 Getzimde ve hatta 1,4 daha sonra aldığım yeni tip o ses gelmez dediğim 1,4 Getzimde dahi vardı.

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    anlıyorum. yalnız Cemal arkadaşın da dediği gibi hava ısınmaya başladığında farkettim bende. muhtemelen hava sıcaklığından dolayı camı açtığımızda duyduk sesi :):)
    yardımınız için teşekkürler.

9. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    dün ustama götürdüm baktı hiç bişey yok sen fazla titizsin o yüzden sana öyle geliyor dedi. eski aracım renault'du. onun her sesinin ne anlama geldiğini çok iyi anlıyordum. ilk kez hyundai kullanıyorum davranışlarına alışmam gerekecek. bu arada araca petrol ofisinde satılan bir yağ katkısı koydum. ekonomizer yağ katkısı 440 gr. sonrada pişman oldum çünkü çok kalındı. malum ince yağ kullanıyoruz. bir zararı olur mu acaba?

10. cemal 03

cemal 03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Cemal ÖZDİLEKLER
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    kullandığın katkı sonucunda ses kesildi mi?faydası olursa ben de kullanayım. yada havalar ısındığı zaman 15w/40 yağ kulanmamız gerekecek galiba :)) selemlar.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Renault kullandıktan sonra, Virajlarda hyundai accent i, Renault gibi kullanma, gücenir sonra.

Ayrıca ses normal. ilk çalıştırmada ve daha sonraki gaz verdikten sonra devir düşmelerinde bu az da olsa gelir.

12. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    katkıyı koyduktan sonra o ses kesilmedi ama motorun sesi kesildi. ertesi gün aracı çalıştırdım yoğun bir duman attı. katkı silindirlere yapıştığı için ilk çalıştırmada yapışanlar yandı. daha sonraki çalıştırmamda duman atma olayı falan gitti. anahtarı çevirmemle motorun çalışması bir oluyor. ama hala kafamda soru işareti var yoğun kıvamı her ne kadar motor ısınınca incelse de 10w-40 yağ kullanan bir araca ağır gelebilir diye düşünüyorum.

13. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı ses mi bilemeyeceğim ama o ses Starex'imden de geliyor. Büyük ihtimalle krank mili veya bağlantılı hareketli çekiş sistemi parçaları devir düştüğü için o sesi yapıyor, vitesi boşa atıp giderken kesiliyor.

14. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    rölantide sorun yok zaten 2000-2500 devirden rölantiye düşerken geliyor ses.

15. yusufkılınc

yusufkılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi gunler arkadaslar
    99 madel accent lx im var son bir haftadır arka taraftan ses geliyor.tok bir ses bir yere surtme degilde sanki bole kutur kutur bir ses. genellikle dusuk viteslerde . özelliklede ilk kalkış esnasında .amortisorler takla olabilirmi.birde arabayı 100000 bakımına goturcem ,ön tamponuda degistircem acaba asagı yukarı kaça malolur

16. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arka amortisörlere lastik ve çamurluk arasından bak. ıslak gibi duruyorsa patlaktır. bazen yağı boşalmadan da bozulabiliyor. çamurluk ve bagaj kısmından basın uygula takırtı vuruntu yapıyorsa muhtemelen bozulmuştur. arka amortisör 50 ila 70 lira arasında değişir. boyasız tampon da aynı fiyatlarda.

17. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu ses heralde ince yağ ile felan kesilmeyecek, 0-40w mobil koydum(90 lira ) ses 10-40w castrol magnatece göre dahada arttı. Gerçi Serdar bey 5-30W castrol magnatech tavsiye etmişti . Bir daha ki bakımda birde onu deneyim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlkönce tanışmak isteriz sayın üyemiz.

Sizi tanışma bölümün bekliyoruz.

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Milenyumda CAstrol 10w40 ta çok aza ses yapıyordu. Yağ eksiltiyordu.
    Mobil 10w40 a döndüm ses arttı eksiltme kesildi.

Çok takmayın itici seslerini derim.

20. mahmut3510

mahmut3510 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mahmut MORA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    herkese merhabalar.. arabamı 2 hafta önce aldım. admire 2004 114bin km de. arabalardan pek anlamıyorum ilk arabam. ama bir sıkıntısı var. araç viteste giderken ayağımı vitesten çekince devir düşmeye başlarken vın vın vın diye ses geliyor. gaza basınca ses kesiliyor. boşta giderkende sorun yok. sadece viteste giderken ayağımı gazdan çekince gelen bir ses.. bu sorunla karşılaşan ve çözüm sunan arkadaşlar yazar isi çok memnun olurrum.

Bu Sayfayı Paylaş