Merhabalar 2001 accent aracımda sabahları stop etme ve gaz yememe gibi şikayetlere istinaden çalışmayan depo geri dönüş valfini değiştirdim, taktığım valf yine çalışmıyordu tesisatı kontrol ettim - ye elektrik akımı geliyordu az miktar ( bi yerde şase var tesisatı söküp bulmam lazım o iş çok zor) buna bağlı olarak da valf açılmıyordu direk aküden + - alarak sağlamasını yaptım valf çalıştı bende + yı kendi tesisatından - yi direk aracın şasesine bağlayarak valfi çalışır hale getirdim artık kontak açıkken valf soketini takınca tık ses geliyor valf açılıyor ayrıca motorun çalışması düzeliyor öbür türlü valf kapalı olunca rölanti al ver yapıyor garip çalışıyor. Her neyse ben bu valfi değiştirmeden önce sabah benzin filtresini de değiştirdim ve sökmüşten pompayı da söküp bir kontrol yapayım dedim bir tıkanıklık vs var mı diye başta bu problemi yapanın pompa olduğunu sanıyordum. Pompayı temizledim herhangi bir aksilik görmedim (gözle) güzelce montajladım yerine arabamı çalıştırdım saat gibi oldu hiçbir problem yok işim bitti sorunu çözdük yerine koyayım dedim stop ettim 2 dk sonra arka tarafta tak tak tak bişey vurma sesi geliyor söktüm koltuğu pompadan geliyor elimde oynattım böyle gacırdama gibi bi ses vardı söktüm geri pompanın yukarı aşağı hareket eden yay bölümünden geliyordu dedim herhalde temizlediğim için ses yapmaya başladı aldım elime wd40 ı yağladım aşağı yukarı hareket ettirdim pompayı dışarıda ses yok geri taktım yerine marşa bastım ses yok stop ediyorum tak tak tak yine ses geliyor. Araç çalışırken de ara sıra geliyor. Şimdi benim problemim ne acaba çalışmayan valfi çalışır hale getirince basınç dengesizliği mi oluşuyor, çünkü bi basınç gerilimi var belli, pompayı mı düzgün takamadım, valfi çalıştırdık kanister mi tıkandı veya başka atladığım bir şey mi var ? Tamam araba düzeldi ama bu mevzu ortaya çıktı. Yardımlarınızı bekliyorum.