Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Depo içi mazot otomatiği

'Accent Forum - Club' forumunda aretias tarafından 17 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar 2 saat önce 50tl mazot aldım, eve gittim arabayı park ederken cızırtı şeklinde bir ses farkettim, arabadan inip etrafında dolaştım ses depo tarafından geliyo, yani mazot otomatiğinden, stop edip çalıştırdım ses yok, kontağı açıp kapatınca 1-2 saniye sonra ses gidiyo, tekrar çalıştırıp biraz dolaştım ses yine başladı, ne olabilirki?
    Araba gaz kesiyo diye mazot otomatiğini iki hafta önce değiştirdim, hemde orjinal parça aldım, deponun içide temizdi, değiştirdikten sonra full depo mazot ve enjektör temizleyici koydum, sorun yoktu, bugün kalan mazot 100km altına düştü ve gidip her zamanki totalden 50 tl mazot aldım ses yapmaya başladı, sinirlerimi hoplattı akşam akşamhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    nedir bu mazot otomatiginden çektigimiz :( depoda kalan son pislik gene tıkamış olmasın bilemiyorum bende ses yok ne pompayı nede otomatigi değiştirdim kaça değiştirdin mazot otomatigini

3. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    servis 400+kdv istedi, sanayide 250tl buldum orjinal, 40tl de işçilik verdim sök tak, acaba pisliktenmi yapıyo bu sefer kendim söküp temizlim bari, usta her sefer 40 tl para istiyo sök taka.
    yaw zoruma giden parası pulu değil, bu şerefsiz petrol firmalarının yüzünden 2006 model kız gibi arabada yaşadığımız sorunlara bak, bunların yüzünden soğudum arabadan, aldıkları para haram olsun bunlara, beykozda oturuyorum bundan sonra ümraniye opet'e gidicem mazot almaya, gerisi yalan opet abicim

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    benimde bi ara kafam bozulup alıcaktım sordum 450 tl dediler dedim gittigi yere kadar baktım şimdi sorunsuz çalışıyor en son depoyu temizlemiştin sanırım sonra o katkıyı attın sanırım gene o kaldırdı diyorum katkı bitiriyor bu arabaları ( depoları sorunlu olanları ) zaten euro dizel kullanıyoruz ben katkı atmıyorum atmıyacamda diyebilirim zaten mazot aldıgım yerden sorunum yok aracımda da şu anda sıkıntı yok bence ses çok fazla değilse sakın sökme öyle gitsin derim aşırı ses olursa sök bazen içide ses yapıyor ama ucundaki süzgeç boş oluyor

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    abi soket ten nasıl ses yapar ki ?

7. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    depoda sorun yok, temizletmedim ben, arabayı kuzene vermiştim mazot almadan bayağı bi dolaşmış, pompa mazotsuz kalınca bozulmuştu, değiştirdim iki hafta önce, onu sökünce depoyada baktık tertemizdi zaten 40.000km önce deposu değişmiş arabanın boya mevzusundan, şimdi dikkat ediyorum ışık yanmadan gidip mazot alıyorum depo kuru kalmıyo, ama bu akşam niye böyle yaptı anlamadım, söküp bakıcam ya içim rahat etmez benim, seste bayağı rahatsız edici yolda bile duyuluyo
    serdar bey soketten neden ses yaparki?

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    yeni depolarda değişmiş ise boya yok biliyorum o zaman tek sorun kalıyor aklımca parcada bir rahatsızlık olmasın sökerken ama dikkat çok dikkat

9. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bence koyduğunuz katkı kaldırıyor bu deponun içindeki boyayı. şimdi kendi imkanlarınızla açabiliyosanız açın depoyu kesin sökülmüştür boyaları

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    eger ki katkıdansa depoyu komple soküp temizlemelisin ve bir daha da katlı asla demelisin

11. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kardeş depoda boya yok 40.000km önce değişti depo, iki hafta öncede mazot otomatiği değişti ve deponun içi tertemizdi, katkının kaldıracağı bi pislik yoktu depoda, ondan sonrada bir kez fulledim bugünde 50tllik mazot aldım ondan sonra oldu

12. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; ">benim koyduğum mazot katkısı değilki enjektör temizleyici, neyse yarın söküp bakıcam umarım kötü bişey çıkmaz, ama burda herkes totalden şikayetçi, eurodizeli bile çok pis diyolar.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    umarım en kısa sürede sorunu çözersiniz. ben genelde shellden alıyorum eurodizeli ve şu ana kadar sorun yaşamadım. giresuna gidince de aksudaki shellden alıyorum. belki firmadan firmaya fark edebilir.

14. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynıproblemi forumdan başka arkadaşlar da yaşamıştı. arka koltuğun altındaki yakıt pompasının filtresini temizleyince problem düzeliyor. sizin araçtaki problem de büyük ihtimal budur.

15. CaSPeR

CaSPeR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Depo içerisindeki boyaların dökülmesi nedeni ile benzin pompası tıkanıyor ve ses yapıyor.
    Çözümü:dopuyu söktürüp temizlettirdikten sonra pompaya yeni üretilen Y.POMPA FILITRESI takmanızı öneririm.Dişardan gelen pisliklerin pompaya gitmesini önlüyor.böylelikle hiç bir sorun kalmıyor.
    fiyatları araçların modeline göre 25 ile 75 arasında değişiyor.

16. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı sorun aracı yeni (2. el ) aldığımda başıma gelmişti daha ilk yola çıkışımda stop etmişti.... kötü bir anı olmuştıu benim için.

Servise gittim bana Hyundai nin burası için yeni bir filtre geliştirdiğini ve ücretsiz takacaklarını söylediler...

O dur bu dur bir sorun yaşamadım fakat şöyle bir sorun çıkmaya başladı.
    eğer ışık yandığında aracı stop ettiğimde ilk basmada marş almıyor 2-3 kere uzun uzuan basmam gerkiyor. ne iş anlamadım .
    halbuki ışık yandığında depoda en az 5 lt mazot kalmış oluyor.

17. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Evet sorun bu, bugün söküp temizledim, ilginç olan iki hafta önce otomatiği değiştirmek için söktüğümüzde bu filtre tertemizdi, iki haftada bu kadar pislik birikmiş olamaz depoda, akşam geç saatte mazot almış olmamında etkisi olabilir, malum istasyonların tanklarındaki pislik akşama kadar kalkmış oluyo, en güzeli sabah 5-6 gibi mazot almak onada biz üşeniyoruz, şu an araba saat gibi gaz diken gibi keşke hep böyle kalsa.

18. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vay be baya bi kirlenmiş...
    bende açıp kontrolmü etsem naapsam..

oarsıda baya bi tefarruatlıymış yani https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Düzenleyen : Halil KURT

19. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok aslında basit bir düzenek, ama söküp takarken şamandıraya dikkat etmek gerekiyor biraz hassas, ama tecrübe etmekte fayda var, bu iş için en az 40-50 lira işçilik alırlar.

20. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

tefarruat olayını teknik açıdan söyledim şamandıra ve düzeneği, filtre,pompa bi de birkaç bişi daha var o açıdan .
    Yoksa komple sökülüp takılan bir parça.
    Sökecen filtreyi ya değiştirip ya temeizleyecen sonra takacan ..

Bu Sayfayı Paylaş