Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Değer kaybı davaları bitecek mi?

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda no good tarafından 31 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar,
    Özellikle hiç kusurumuzun olmadığı kazalardan dolayı ikinci el satışlarda yaşanan değer kaybı herkesin ortak sorunu. Bu kapsamda, yapılabilecek ilk iş, karşı tarafın sigorta şirketine başvurmak ve sonucu beklemekti. Sonuç da genellikle mahkeme ile bitiyordu. Fakat, bu konuya yeni bir yönetmelikle çare bulunduğunu ya da bulunacağını duydum. Malum, bu tür davalar yargıyı da gereksiz meşgul ettiği için, artık bilirkişi tespiti/raporu sonrası doğrudan karşı tarafın sigorta şirketine başvurup değer kaybımızı tazmin edebilecekmişiz. Bu konuda, daha detaylı bilgisi olan varsa hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Katkı yapanlara şimdiden teşekkürler.

2. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Sevgili moderatör arkadaşlar, konuyu yanlış yere açmış olabilirim, daha doğrusu nereye açacağımı bilemedim; bir düzeltme gerekiyorsa yapılmasını...

MSC bunu beğendi.
  3. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bakalım bundan nasıl bi boşluk bulup faydalanmaya çalışacak insanımız? Yada bu olay kasko fiyatlarımıza nasıl yansıyacak

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hem sigorta poliçesinde hemde kasko poliçesinde hukuki teminat diye bir madde var benim sigorta poliçesinde 5000 liraya kadar mesela, kasko poliçesinde de var, kaza durumunda sigortayı nereye yaptırdıysanız oradaki acentedeki sorumlu ile konuşun exper evrakları arabayı incelesin karşı tarafın sigorta poliçesinden bu bedel alınabiliyor, poliçe bedeli karşılamazsa o zaman mecbur mahkemeye gidilir, ben bu konu ile alakalı konu açtım zamanında güzel güzel tartışıldı

şu linkte yazıyor,
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/kaza-yapan-kisiyi-mahkemeye-vermek-hakkinda.25996/

detaylara gelirsek exper benden ilk aşamada 250 lira civarı bir dosya masrafı istedi, değer kaybından alacağım bedel de 600 liraydı bende sonuçta bu işten vazgeçmiştim. Mesela gittiniz ucuz arabanızla bir tane sls amg mercedes e arkadan vurup cam çerçeve indirdiniz o zaman sigorta poliçesinde yada kasko da 5000-10000 liralık hukuki teminat miktarı yetersiz kalabilir çünki mercedes te 20000 liralık değer kaybı olabilir o zaman mahkemeye verirse bitersiniz arabayı satar ödersiniz.

Dikkatli sürüşler dilerim, herkese ehliyet verip ülkemizin yollarını mahvettiler az önce Pendikten geldim sahil yolu Tersane komutanlığı virajında devrilmiş bir fiat doblo ve abuk sabuk kazalar trafik sıkışıklıkları gördüm telefonla konuşarak araba sürenlerin sayısı acayip fazlaca, camdan sarkanlar yola çöp atanlar brandasız yük taşıyan kamyonlar bir sürü dörtlüleri yakmış acelem var diyerek herkesten yol isteyen bir pejo 408 e hepimiz yol vermemize rağmen en fazla benden 100 metre fazla yol alabildi E-5 te. Her gün İstanbul trafiğine yeni 600 adet araç dahil oluyormuş, ve az önce eve gelip garaja girecektim garajın kapısına 30x50cm ebatında park yasak garaj önü tabelası koymama rağmen hıyarın birisi gelip her yeri vuruk ezik vw caddy sini çekmiş garajımın önüne, jandarma bölgesi olduğu için jandarmayı aradım plakayı söyledim jandarma abime anons yaparmısınız dedim, sağolsunlar ruhsat bilgilerinden araç sahibinin telefonuna ulaşıp aramışlar sahibi gelip çekti sık yaşadığımız ve yaptığımız bir uygulama bu burada. Garaja soktum bende benim arabayı,

Şöförlük sadece direksiyon başında olmaz teknik detaylar idari mevzuat gerekli bütün bilgileri bilmemiz ve arasıra okuyup tekrar edip eski bilgilerimizi yenilememiz ve çok iyi bir psikolojik yapıya sahip olmamız gerekiyor, az önce bir konu açılmış park halinde kaza olmuş el freni tutmadı vurdum demiş şahıs? ne demek el freni tutmadı ya? gel sen onu benim külahıma anlat basbayağı ihmalkarlıktır bu, arabanın vitesi var servis freni var onlar da mı tutmadı? bahaneye bakarmısınız? şimdi öderler 500-1000 ne kadarsa değer kaybını ve hatalı kişinin bir sonraki sigorta poliçesi 250 liraya değil 700 liraya mal olacaktır bu kadar doğal bu kadar basittir bu olay:)

no good bunu beğendi.
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Kasko ve trafik sigortalarına fena halde bindirecekler arkadaşlar , teminatlar artarsa primde artar 1 Hazirandan itibaren yürürlüğe giriyormuş.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş