Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyajsız Vitese Geçmek; Debriyaj Alt Merkezi Arızası

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda necmi33 tarafından 14 Eylül 2024 tarihinde açılan konu

1. necmi33

necmi33 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    necmi ak
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Aracımla yolda giderken bir türlü vitese geçmiyordu. Stop etti. Araç çalışıyor ama çalıştıgı zaman vitese geçmiyor. Küfür ede ede kaputu açtım su boşalmış, fren yagı boşalmış. Eralarda fren debriyaj yağı ortak olunca debriyajda bu yüzden çalışmıyor. Araba stop halinde 1.vitese atıp o şekilde çalıştırdım ve araba hemen ileri atıldı. Su az olunca hararet yapacak diye kan ter içinde 1200 devir civarı hızlanma anında zar zor 2.vitese geçirdim. Tamirhane önüne gelebildim. Usta debriyaj merkezini değişti, rekoru değişti,su ve dot 4 ekledi. Usta lpg'li araçlarda ve Adana sıcağında su eksilmesi normal dedi ama içime sinmedi cevabı. Debriyaj alt merkezi arızası ile su eksilmesi alakası olabilir mi?

2. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Su debriyaj merkezine doğru akarak bozmuş olabilir mi? Yada hararet nedeniyle hidrolik hava da yapmış olabilir. Debriyaj alt merkezi radyatör ile motor arasında normalde bile çalışırken sıcaktan elle dokunulmayacak kadar ısınıyor.

Bu Sayfayı Paylaş