arkadaşlar bazen debriyajdan ayağımı çekerken gacırt-guuk diye bir ses geliyor sebebi sizce ne olabilir aracım: 2001 accent gls Düzenleyen : mrtsrky
arkadaşım bende de 98 gls var aynı ses bende de geliyor ancak devamlı olarak değil bazen geliyor ve balataları değiştireli 3-4 ay oldu
zararı var mı acaba ben aracı alalı 1.5 ay oldu fakat aldığım kişi de yeni değiştirdiğini söyledi çekişte bir sorun yok
aynı sorun bendede var. kalkaerken yapıor benımkı sadece. bi arkadaşa gosterdım sanayiden rölanti biraz düşük dedi. artık bilemiyorum çok problem değil dediği için baktırmadım.
ufak tefek bir ses bende var. debriyaja basıp bırakırken yapıyor. baskı balata komple 3 ay önce değişti. nedir acaba sebebi, önceden yoktu diye hatırlıyorum.
forumda gördüğüm kadarıyla coşkun abimiz bu işlerden anlıyor herhalde bir nedenini söyler Düzenleyen : mrtsrky
Sanırım pedalın mekanizmasından kaynaklanıyor baskı balata olduğunu sanmıyorum... pedalın yayları felan yapabilir bi ihtimal...
Daha önce başıma geldiyse yani konu hakkında deneyimin varsa bunları paylaşmaya çalışıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Aynı sorun bende de vardı, serviste usta baktı, çatalı temizleyeyim, sprey sıkayım dedi, geçmezse komple sökülüp bakılacak dedi. Temizleme ve sprey işe yaradı, para da ödememiştim. Beni aylarca götürdü bu uygulama, şimdilerde çok nadir de olsa sesi yine duyuyorum ama rahatsız etmiyor. Yani debriyaj çatalının temizlenmesi sorunu çözebilir.
İkisiylede ilişkili değil, alt merkez pistonu ile çatal birleşim yeri yapıyor bu sesi. Gress ile yağlayınca geçiyor.