Debriyajdan gelen ses sinirimi çok bozuyor, sebebleri nelerdir fikri olan var mı ? ayrıca cok masraf çıkarır mı yaklaşık 1 aydır bu sesle yaşıyorum... Ayrıca debriyaja basmadan elimle sallayınca saga ve sola hafif şekilde sallanıyor 1cm saga 1 cm sola , aynı şekilde basma yönüne doğru da hafif bi boşluk var 1-2cm kadar
Debriyaj çatalinin sesi güzelce yaglanirsa sesten eser kalmaz. Yanlız işi bilen biri yağlasin yoksa 1 gün sonra ses tekrar başlar.
bu sesin tıpatıp aynısı bizim arabada da var çok sinir bozucu usta bi sürü yeri yağladı uğraştı falan olmadı kesilmedi ses yarın sabah baskı balatayı değiştirmeye götürcez artık değişince geçer heralde
Debriyaj seti değişirken mecbur çatalıda sökeceği için onuda yağlayıp takacağı için ses gider. Bu ses debriyaj çatalından gelen ses. Araba çalışsın yada çalışmasın debriyaj pedalına basıldığında ses duyulur. Serviste kendi ustam izinli olduğu için başka bir usta yağlama yaptı arabayı aldım iş yerinin önüne park ettim, akşam araba bindim yine aynı ses. Daha sonra tekrar götürdüm servise tanış olduğum ustam yağladı. 1 yıldan fazla zaman geçti yinede ses olmamıştı.
dediğin gibi erkan abi çalışmasa da ses geliyor set değişince geçer dedi usta da ama önemli olan asıl şu pedalın sertliği geçsin az da yakıt düşşe fena olmaz
Debriyaj sertleşmiş ise debriyaj seti değişimi kaçınılmazdır, zaten şanzumanı söktüğünde çatalıda gresslerse ses yok olacaktır
Servisde şanzumanın içindeki çataldan ses geliyor dediler, şanzumanın inmesi gerekiyormus .. bide debriyaj setinin degismesi gerekiyormuş 700TL çektiler... baskı balata bitene kadar çıkan sese eyvallah diyeceğim sanırım, daha sonrasında değişirken halletsinler..
Çatalın yağlanması bu sesin kesilmesi için komple şanzıman indirilmesine gerek yok işini bilen her tamirci o kısmı yağlar.
Aynı ses bendede vardı çatalı kendim yağladım içeriden birde birisinin içeriden pompalaması lazım. Sorun çözüldümü eskisi kadar abartılı bir ses olmasada bazen azda olsa ses oluyor ama debriyajı biraz kullandıktan sonra ses kesiliyor. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
balata spreyi ile yaglama yaparız ama baskıbaltaya denk gelirse sıkıntı cıkar dediler, ayrıca sprey sıktıları biraz suan sesi kesti debriyajdada yumusama oldu, sertleşmiti
Sinir bozucu ses. Arabanın motorunda ses yok. Motor çalışır durumdayken bazen çalıştığını bile unutuyorum. 2 ay önce yağlamıştım yine başladı gacır gucur. motordan çok debriyajın sesi çıkıyo