Selam arkadaşlar arama bölümünde net birşey bulamadığım için yazıyorum. <div style="overflow: auto;"> Debriyajdan ayaığımı kaldırırken (aynı zamanda hafif gaz vererek) kalkarken araçtan mekanik bir ses, sanki ıslık sesi gibi bir ses geliyor, bunu bütün viteslerde yapıyor. Sorun yeni olmaya başladı, araba 2001 milenyum 98000 de... Aynı sorunu araba boştaykende yarım debriyaj+hafiz gaz verirken de yapıyor... Kaputu açıp sesin geldiği yere baktığımda motorun sağ tarafında (V kayışının olduğu yerden) geliyor... Bir fikri olan varmı acaba... Ha bir de ses sürekli olarak çıkıyor, yani arada bir çıkan bir ses değil... Düzenleyen : fthysr
kayış gerginliklerini kontrol ettirmedim. Zaten 2 gün oldu bu ses çıkalı... Önce bu forumdaki arkadaşların fikirlerini almak istedim, ona göre baktıracam...
Çok büyük ihtimalle kayışların birinde boşluk oluşmuştur.Zayıf bir ihtimal ama yine de göz ardı etmemeli kayışları taşıyan gergi rulmanlarının birisi bilye eziyor olabilir.Gerçi öyle olsa şimdiye rulmanı dağıtır yolda bırakırdı. Kayış eskimiş ve kopmaya yakın olabilir. Neticede kayışlarla alakalı bir durum olduğu ortada.İhmal etmeden ustanıza gidin derim.
bütün yumurta kasalardan gelenbir ses vardır o olmasın. 2 tane kullandık ailecek biz hem lx hem gls arkadaşımdada suan mevcut ve bu tarz bir ses hepsinde dikkatimi cekmiştir benim
Bende de debriyaja basmayınca gelen bir ses var ışıkta durmak dışında duymuyorsun zaten : ) Debriyaja hafif dokun kesiliyor.