arkadaslar arabam ile sıkısık trafıkte soyle 30dk kadar dur kalk 1.viteste ılerlıyordum. bır ara debriyajdan ayagımı kaldırdım frene bastım vites 1 de devam ederken arabayı durdurdum yanlıslıkla da debrıyaja basmadım hay aksı arabayı stop ettırdım sandıgımda ne goreyım araba stop etmemıs calısyor vıtes 1 de ayagım frende debrıyaja basık degıl ve araba duruyor ama stop etmemis. acaba bu tur durumlar normalmıdır yoksa baskı balatanın bıttıgı yada bıtecegıne mı ısrattır. sonra bır ara aynı seyı tekrar deneyeyım dedım bakayıp stop etmeyecekmı dıye stop ettı. acaba bu durumda ne yapmam gerekecek. bırde arabanın debrıyajı sankı eskısıne gore cok yumusadı ve en ust sınırda kavrama yapıyor gıbı eskıden sankı cok az daha asagıda ıdı.(gercı debryj hıdrolık oldugundan bu farkı pek anlyamam.) Düzenleyen : barey77
merhaba aracım 70000km de ancak 67500 km de hyundaı ucarda bakıldıgında baskı balata sağlam denıldı. uzun sure 1. vıteste kullanmamdan kaynaklanmıs olabılır mı bıtıp bıtmedıgını nasıl anlarım. (1.vıtes el frenı cekılık kalkısa zorladıgımdımda arabanın arkası cokuyor. 4. vıteste stop edıyor bunları denedım.)
yokuş yukarı arabayı yüksek devirde bir zorlayın eğer devir ibresi yükselip araç aynı oranda hızlanmıyorsa kaçırıyordur.
merhaba bu yontermıde denedım aracım 1.3 oldugundan cok hızlı hızlanmıyor ama aynı oranda hızlanıyor baska bır yontem varmıdır acaba
o zaman biraz daha kullanın zaten bitmeye yakın kendini iyice hissettiriyor. baskı balatayı kontrol etmek için zorlamakta balatanın bitmesine neden olur. daha önce baskı balata değiştimi yoksa orjinal baskı balatasımı aracın bilginiz varmı acaba?
merhaba evet orjınal baskı balatası. ben genelde sıkısık trafıkte hep yarım deprıyaj kullanıyorum bu belkıde balatanın omrunumu azaltıyor bılemıyorum.
baskı balata zamanı gelmiş..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
pekı getzlerın orjınal baskı balatasından daha kalıtelı bır baskı balata setı varmıdır pıyasada farklı daha uzun omurlu bır marka..
bizim accentin üstünden valeo marka baskı balata cıktı ve 90.000 km gitti ama kullanıma göre baskı balatanın ömrüde değişir ama ben baskı balata alırken herkes valeo tavsiye etti zaten üstündeki orjinalide öleydi..
pekı baskı balatanın degısımı klay bır seymıdır?servıstemı yoksa zoel servıste mı yaptırsam daha ıyı olur. yanı basıt bıs sey ıcın servıse cok para vermemek mı lazım yoksa baskı balata setı ustlık ısteyen bır seydır mutlaka servıstemı yapılmalı
çok ilginçtir aynı şey bu gün de benim başıma geldi.. arabayı stop ettim sandım dışarı çıktım geldim.. bir de baktım ki araba 1. viteste el freni çekik çalışır durumda ???? hemen 4. vites testini yaptım stop etti.. çekişinde de bir problem yok.. tekrar aynı şeyi denediğimde ise stop etti?? çok ilginç bi durumdu.. bişi anlamadım doğrusu??https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif <t></t><table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2" style="font-family: Tahoma; font-size: 11px; font-weight: normal; color: rgb(30, 30, 30); "><t><tr id="urun_adi"><td width="26%">Ürün Adı</td><td width="2%">:</td><td width="72%">HYUNDAİ GETZ 1.3 DEBRİYAJ SETİ BENZİNLİ (BASKI+BALATA+BİLYA) 2003 den 2010 a kadar - OTO YEDEK PARÇA</td></tr><tr id="marka"><td>Marka</td><td>:</td><td 1="1">SECO</td></tr><tr Orange="Orange" id="kdv_dahil_cevrilmis_fiyat" style="color: rgb(221, 111, 0); font-family: Tahoma; "><td>Kdv Dahil</td><td>:</td><td>99,75 TL(9975 Puan)</td></tr><tr Red="Red" id="havale_indirimli_fiyat" style="color: rgb(244, 64, 11); font-family: Tahoma; "><td>Havale</td><td>:</td><td>94,76 TL(%5 havale indirimi) </td></tr></t></table> Düzenleyen : semih_hk
sanırım 1 vıteste sureklı kullanınca balata yapısamasımıyımıs neymıs ondan oluyormus. sımdı ozel servısı aradadım valeo marka baskı balata bılya set halınde ıscılık dahıl 300tl fıyat verdıler servıs 550 tl dıyor.