..Herkese selamlar.1994 excel gls model arabam var....bir süredir debriyajda aşırı bir sertleşme hissediyorum pedal oldukça ağırlaştı...debriyajın bitmesinden şüphelendim ama tamirci arkadaş bi kullanıp baktı debriyaj bitik değil dedi..(açıkcası çok emin değilim bundan).. ..Sizce bu debriyaj pedalının sertleşmesinin nedeni ne olabilir bi debriyaj değiştirmek nereden baksan 200 tl tutacak bitik değilse boşa masraf yapmak istemiyorum sizce bundan önce nelere bakmak gerek.?
..debriyaj telli hatta anımsadığım kadarıyla motorun üstünden geçen ince plastik bir parçanın içindeydi sanırım gaz teliyle karıştırmıyorumdur umarım ...bide son zamanlarda araba oldukça bir bağırıyor ama onunla orantılı olarak hızlanmıyor çekişte baya bi düşüklük hissediyorum verdiğiniz linki daha önce incelemiştim ama çok fazla fikir sahibi olabileceğimi sanmıyorum uygulamada ...sadece geçenlerde arabayı dururken 4. vitese alıp kalkmayı denemiştim ve rahat sayılabilecek bir şekilde kalktı araç... ...aslında tamirci arkadaş kullanıp debriyaj iyi demeseydi değiştirecektim yanılmış olabilirmi sizce açıkcası içimde şüphe var
Tamirci arkadaşın yanılmış olabileceğini düşünmüyorum, sanırım sizin debriyaj telinizin değişmesi gerekiyor, zamanla oluşan pas ve kirden dolayıkoruyucunun içinde sıkışmış, öncelikle debriyaj telini bir değiştirin.