Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaja Basmadan Vites Atmak

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda djkubi tarafından 21 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Geçtiğimiz kurban bayramında kardeşim dayıma böyle bir soru sordu atılırmı atılamazmı diye. Ben tabi yok imkansız böyle bişey olamaz dedim mantıken.
    Rahat trafik ortamında denemeye koyulduk arabamızla. Kardeşim sürüyor dayım tarif ediyor. 3. vitesde 2bin devir civarı giderken gazdan ayağını hafiçe çek vitesi yavaşça 4'e al diyor. Ve araba debriyaja basmadan 4. vitese geçiyor. Sonra biraz daha hızlan uygun devir aralığında 5'ede geçer diyor. Ancak olabildiğince yumuşak davran diyor. Böyle birşeye daha önce şahit olan varmı?

2. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şanzımanı dağıtmak için bu kadar uğraşmaya gerek yok.ileri gideken aniden geri vitese takın şanzıman kum gibi olur anındahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif aslına bakarsanız 75 yılı kışında benim anadol arabamın baskı balata sorunu vardı ve debriyaj ayırmıyordu mecburen vitesi debriyajsız değiştirdim bir müddet.mekanik ustam debriyaj sistemini onarırken yaptığımın yanlış olduğunu söyleyip yukardaki vecizeyi yumurtlamıştı.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Normal Bişey Kamyoncular Yapar Bu Olayı Arada Sırada... Biraz Arabayı Tanımak Gerekiyor... Atıyorum 3.Vitestesiniz 3500 Devirdesiniz 4 e Atınca Bu 2500 E Geliyorsa Boşta İken 2500 E Getirip 4 E Atabilirsiniz Sorunsuzca Geçecektir...Tabi Arada Geçen Snde Hızdaki Düşmeyi Görüp Devri Hesaplamanız Gerekiyor.. Boşa Alırken Daha Kolay..

4. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani devriaj varken böle işler yapmak sakıncalı...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley34.gif

5. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Orada yapılan orda kaldı zaten. Maksat ilerde lazım olursa öğrenelim belki işe yarar dedik, denedik.

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    doblolarda 3. viteste giderken elinizi vitesin üstüne yavaşça koyun,vites kendiliğinden 4'e geçiyor...Nasıl bir şanzuman yapmış bu tofaş anlamadım...

7. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    odabişeymi reno19larada debriyaşsın yumuşacık vites geçiyo debriyaj falan gerekmiyohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    debriyajsız vites degiştirebilirsiniz ama ilerde cok büyük sorunlara yol acar devir aralıgını tutturduktan sonra vitesi degiştirebilirsiniz amcamın eski arabası olan 97 unoda bizzat denedim 1 den 2 ye 2 den 3 e kadar aldım ama cok cırtladı bide şu var bizim araclarımızın debriyajı hidroliktelli olup kopsaydı ne yapardınız? tamirci cagıracagınıza devir aralıgını tuturup bu yöntemle tamirciye kadar gidersiniz

son hatırlatma debriyaj teliniz koptu arac 1 viteste ken deçalıştırıp belli bi süre gidebilirsiniz oda şöyle 1 vitesteyken marş yapıyorsunuz kendini silkelerken ara gazlar vererek çalıştırıp gidebilirsiniz ben bizzat 97 unoda denedim ve sonuç aldım ama kesinlikle tavsiye etmiyorum cok zorda kaldıysanız merkezi bi yerde degilseniz bu işlemleri yapabilirsiniz.....

9. tazone77

tazone77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dedıgınız sekılde vıtes degısımı yapabılırırsınız ancak senkromeç sarısı denen dişlileririn vıten degısımı esnasında tam kavrama yapmaya yarıyan parcalara zarar werırsınız daha sonrada debrıyaja bassanızda vıtes degıstırırken carttttttttttt dıe bı ses duyarsınız

10. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar başıma gelen bir olaydır; 15-20 cm karda giderken şehirler arası yolda broadwayimin debriyaj halatı koptu, gece o haliyle niğdeye 150 km kadar bi yol geldim, düşük devirde debriyaja basmadan vites çok rahat değiştirilebiliyor, hatta o günden sonra alışkanlık yaptı arada zevk oldun diye ya da üşendiğim zamanlarda debriyajsız değiştiriyorum. debriyajsız olarak vites büyütmek kolay düşürmek biraz zordur ama araç devirden düşünce takır takır vites değiştiriyorsun.

11. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bazen Oyle bir Denk Geliyorki Yağ Gibi Kayıp Gidiyor vites :)

12. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    vitesteki aracın debriyaja basmadan boşa alınması olağan ancak yeni bir dişliye takılması esnasında senkromecin zarar görmesi de muhtemel. 5-6 yaşından itibaren aracın şanzumanında meydana gelmeye başlayan aşınmalar da bu deneyi yapmayı kolaylaştırıyor. tavsiye edilmez.. yeni senkromeç + işçilik 300 liradan başlar.

Bu Sayfayı Paylaş