Merhabalar, 1.5 dizel 2011 model team paket accent eram var. 2nci viteste silkeledigi icin debriyaj musurunu degistirdik ve silkeleme ciddi anlamda kesildi. Fakat degistiren usta bunlarda debriyaja basmadan calismiyor bir kontrol ettir dedi ne yapmaliyim ? arac 2 senedir bende ve debriyaja bassam da basmasam da calisiyor Bilgisi olan var mi ? Tesekkurler.
Orijinal kilavuzlari elimde yok kacinci sahibi oldugumu da bilmiyorum. Fakat internetten baktigimda boyle bir bilgi goremedim
Ayni model ayni motor araba geldi sanayiye onunki debriyaja basmadan mars basmiyordu acaba pakete gore degisiyor mu ya da yil dusuk muydu ?
Benim araba aldığımdan bu yana bu hyundai markasına özel kurala alıştım debriyaj artı fren pedalı bastın mı çalışıyor. Opelde gaza dokun çalışırdı , tofaşta kara düzen bas gaza aynı. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Linkten indirebilirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-kullanim-klavuzlari-tanitim-kilavuzlari.19120/
Okudum fakat debriyaja basmadiginizda calismaz gibi bir yer yok. Bunu kataloga bakarak degil de bilen birine sormam gerekiyor tesekkur ederim yorumunuz icin
Debriyaja basarak çalıştırmak her zaman daha iyidir. Marş motoruna daha az yük biner (dişli kutusu ile motor ayrılacağından) ve aküden daha az marş akımı çektirir.
Accent blue araçlarında debriyaja basmadan çalışmıyor daha önce 2010 eram vardı onda basmadan da çalışıyordu
bence çok doğru bir önerme değil, debriyaja bastığınızda volan üzerinden kranka yanal yük biner. ben genelde boşa aldıktan sonra ayağımı çeker marş yaparım.
Kayınbabamda 97-98 miydi neydi Accent GLS var ondan da debriyaja basmadan çalışmıyor. Bende 2013 i20 vardı o da öyle idi. Babamda getz var ama onun çalışması nasıldı hatırlamıyorum. Alışkanlık itibari ile hep debriyaja basarım genelde marştan önce.
Bu açıdan düşünmedim açıkcası, Araç giderken vites değişimlerinde her debriyaja bastığımızda oluşuyor mu bu yük yoksa sadece ilk çalıştırma için mi geçerli ?