Arkadaşlar, forumda arama yaptım ancak farklı soru ve sorunlar var ancak benimki gibi bir durum bulamadım, yönetici arkadaşlar bulursa birleşim taşıma yaparsa sevirim. Geleyim soruma; arkadaşlar getz 1.5 crdi aracımda debriyaja basınca motor bölümüne yakın bir yerden hırıltı/tıkırtı veya sanki boşta ya da vidası gevşek bir parçanın motor titreşimiyle senkronize olarak çok yoğun rahatsız edici olmayan bir ses geliyor. Ses, debriyaja basınca geliyor, çekince gidiyor. Ustama sordum önemli değil dedi, bence de sanki önemsiz gibi ancak insan takıyor kafaya, rahatsız oluyor. Bu sesin sebebi hakkında bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
Şanzıman takazundan gelebilir yada motor kulaklarından bide getzlerde kronik olan kaliper pimlerindende gelir bunlar sağlamsa sese takılma
Debriyaj bilyasının mı prizdirek bilyasının mı bozuk olduğunu anlamak için vitesi boşa alıp debriyaja basmadan çalıştırın(Bu hyundai da uygulayamayacağınız bir yöntem. debriyajla çalıştırdıktan sonra sonra bir miktar rölantide beyleyin). Kulağınızda gelen sesi dikkatlice dinleyerek gaza basın. Devir 3000 deyken birden debriya basın ve gazı bırakın. Eğer ses debriyaja bastıktan bi süre sonra kesildiyse prizdirek bilyası bozuk demektir. Yok eğer ki ses debriyaja bastığınız anda kaybolduysa debriyaj bilyası bozuk demektir. Çünkü prizdirek bilyası yüksek devirde debriyaja bassanız da bi süre dönmeye devam eder dolayısıyla ses yapmaya da devam eder.