Merhaba arkadaşlar getz 1.3 120 bin km aracımda son zamanlarda farkettim 1. Viteste iken debriyaja basıp debriyaj boşa düşme anında şanzıman içinden lık lık ses geliyor 2 ve üstü vites değişimlerinde ses duyulmuyor sebebi nedir var mı bilgisi olan.
Baskı balata değişiklik yaptınız mı ? Balata inceldikçe baskı tam basamıyor kavrama noktası daha yukarı çıkıyor . Sürücü olarak ayağımızı alışıldık kavrama yerinde tutup sonra hızlı çektiğimiz esnada baskı balatayı birden bırakıyor ve lık sesini duyuyoruz. Debriyaj pedalında oluşan bu boşluğu motor kısmından almanız mümkün ama tavsiyem baskı balata değişimine gitmeniz . İlerleyen süreçlerde diğer viteslere geçişlerde de sorun olacaktır.
İlginiz için teşekkürler hocam baskı balatayı yeni değiştim 2 ay filan oldu gayet iyi baskı bu sesi de yeni duymaya başladım arabada zaten az da olsa giderken silkme problemi de var buna bağlı olabilir mi bilemedim
Baskı balata ile beraber onu da değişmiştim lakin arada ses yapıyor sanırım ondan o zaman sorunun çözümü için yeniden aks kafası değişimi mi yapacağım peki
Aks kafası değil, iç aks lalesi derler şanzımana giren bardak gibi olur. O zamanla boşluk yapar, yada orijinal olmayan uyumsuz parça varsa da yapar.
Anladım hocam. Peki bu şanzıman kulağı ne arıza belirtisi verir bunun hakkında var mı bilginiz. Usta o da olabilir dedi güven duyaamadım
Motor kulak arızaları çok bariz bellidir. Direksiyonda muazzam titreme varsa sağ kulak, el freni çekin 1. Viteste yarım debriyaj kalmaya çalışın motor yerinden çıkacak gibi hareket ederse şanzıman kulağı bozuktur.