arkadaşlar merhaba.aracımda son günlerde şöyle bir durum söz konusu.çalıştırıyorumel frenini indiriyorum ama bakıyorum hala el freni ışığı yanıyo.kontrol ettiğimde tamamen inmemiş olduğunu görüyorum.daha önce böyle olmazdı.acaba eden bazende 2. vitese geçişte zorluk oluyo bu da son zamanlarda olmaya başladı.fikirlerinizi öğrenebilirmiyim.
El freninin lambasının yanma nedeni mşir büyük ihtimalle. 2. viteste zorlanmanızın nednei ise havaların soğuması, şanzıman ısınmadan geçişler zor olabiliyor, hele birde debriyaj merkezinde hava varsa çok zorlanır.
ÖN FREN BALATANIZ BİTMEK ÜZERE IŞIK ONDAN DA YANABİLİR.HİDROLİK SEVİYENİZ AZALINCA IŞIĞI YAKIYORDUR ... YAKINDA SAĞ ÖN TARAFTAN SÜRTME SESİ GELMEYE BAŞLAR DİKKAT EDİN BENCE
, 7500 km de ki bir araçta fren hidrolii biter mi.ya da ben el frenini yavaş indirdiğim için böyle oluyo olabilirmi.zaten her zamn olmuo göstermzsem ilere frenlemede problem yaratırmı
siz fren hidroliğinin seviyesini kontrol ettiniz mi? el frenini yavaş indirmeyle alakası olucağını hiç sanmıyorum.
el freni ışığı yanıyorsa büyük ihtimal "balatalar" bitmiştir.(El Freni Bitmezz Zaten:). Sonuçta el freni de normalde frene bastığınız balataları kullanır.
Selamlar. Sizin tarifinizden bence el freni ayarınız bozulmuş sizin. Aracı ilk aldığınızda dikkat ettiyseniz şu anda daha yukarıda kavrıyor olsa gerek. Yazınızda el frenini indirdiğinizde kol tamamen aşağı inmiyor demişsiniz bu durumda ışığın sönmemesi mümkündür. Serviste basit çözülecek bir problemdir.