Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj zayıflaması

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bizaman tarafından 19 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2005 hyundai getz im var 83000 de bakıma girdi .Geçenlerde bir arkadaşım bindi arabama debriyajın çok zayıflamış dedi şuan 89000 de yakıtı artırır dedi.ayrıca bir motorcu arkadaşda gösterdim evet zayıf dedi serviste ise 450 milyon masraf çıkardılar bu masraf uygun mu ayrıca 93000 e kadar beklesem bir sıkıntı oluşturur mu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Debriaj balatası ortalama ömrü 80.000 - 90.000 km arasıdır.Anladığım kadarıyla periyodik bakıma kadar yaptırmak istemiyorsunuz periyodik bakımda hepsini yaptırmayı düşünüyorsunuz eyer debriaj ın zayıflığı çok hissediliyorsa değiştirmen kanısındayım bundan önceki arabamı satcam diye yaptırmadım bi gün yolda kaldım 1. vitesle güvenlik şeridinden gelmek zorunda kaldımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifAma debriaj fazla sırıtmıyorsa ortalama 3.000 - 4.000 km daha gider.

3. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yani bakma 93000 binde girecem yani ozamana kadar idare edermi diye kendi kendime düşünüyordum bir danışayım dedim en iyisi ben 90000de bakıma gireyim ihmal etmemk lazım anladığım kaarıyka güvenlik şeridinden gitmekde istemiyorum açıkcası. teşekkür ederim.

4. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Garanti devam etmiyorsa servis dışında yerlere bakabilirsiniz. Ben yeni değiştirdim 250 lira.

5. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    devam ediyor ama bu garanti ne işe yarar anlamadım.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    84 bin km yapmış bir arabada sanırım debriyaj baskı balatası garantiye girmez. 2006 model Coupe FX sahibi olan kuzenimin debriyajını değişti...

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=8851

7. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aslında garanti meselesine kızmam brazda garantinin kapsamının tam olarak ne olduğunu bilmemem zannedersem forumda vardı okudum ama akılda kalmıyor tam.Geçenlerde memlekete gittim birde baktım yolbilgisayarı yakıtmın hızla bittiğini gösteriyor kaputu açtım baktım pompa yakıt kaçırıyor herneyse adıyman gölbaşından gazaiantebe geldim o şekilde servise götürdüm, kelebekleri değiştirdiler ondan bile para aldılar garantide değilmiş çok bir para değildi mühimde değildi ama ne işe yarar hani onu anlamadım .Zaten değişmesi gerekenler kullanıcı hatasına giriyor .

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En son benim rölanti reaktörüm arızalanmıştı. Araç rölantide 2000 devirde çalışıyordu ve bupbup diye vuruntu yapıyordu. Garantiden ücretsiz değiştirdiler. Eğer garanti dışı olsaydı 280 lira + kdv ödeyecektim...

9. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler .Bakalım bugün servise verdim ayrıca bakımınıda aradan çıkarayımd dedim .bakımdada indirim varmış 550 falan dediler hayırlsı.yorumlarınız için teşekkür ederim

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    debriyaj seni büyük ihtimalle yolda bırakmaz, yani dediğin gibi 90 bine kadar dayanabilir, ama o zamana kadar yarım debriyaj kalkış yapmamaya çalış.

11. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    her şeyin bir ömrü var ... debriyaj balatasını en iyi şekilde koruma yöntemi, ışıkta falan beklerken araba viteste beklememe oldugunu dumuştum, buna cok dikkat ederim, hemen bir duraklama olunrsa atarım arabayı boşa..
    ama ne ölçüde fayda saglar balataya o da ayri bi dava..

12. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Debriyaj zayıflayınca nasıl bir tepki veriyor araç? NAsıl anlıyoruz bu arızayı, deneyiminizi bizle paylaşırsanız herkes için yararlı olacaktır.

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    debriyaj zamanla yukarda kavramaya baslıo bittiği zamanda gaz veriyorsunuz devir yükselio ama arac hızlanmıo bu sekilde oldumu debriyaj bitmiştir demek... 78.000 de benimki biraz yukarda kavramaya basladı gidici heralde daha bi 10.000 yapar heralde

14. Misafir

Misafir Guest

Biraz "arama" butonunu kullanma alışkanlığı edinin arkadaşlar... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=6468&KW=debriyaj+testi

15. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun Bey sizin bağlantısını verdiğiniz o mesajı ben daha önce okumuştum. Ancak "debriyaj zayıflaması" diye bir şeyi ilk defa duyuyorum kafamda bir şey oluşmadı. Acaba debriyaj pedalı aşırı yumuşuyor mu vs. diye bir sürü şey aklıma geldi. Bahsedilen şeyin yukarıda kavrama ile ilgili olduğunu anlasam sormazdım, özür dilerim.

16. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bugün servisten aldım arabamı canavar gibi olmuş gaza dokunmadan araba nerdeyse uçacak okadar farketti yani hepinize teşekkür ederim vitesim ve debriyajım pamuk gibi oldu. neyse servis ücrtelerini yazıyorum lazım olna arkadaş varsa yararlanabilir faydalı olması dileğiyle

debriyaj balatası: 60.02
    debriyaj baskısı : 49.84
    debriyaj baskı rulmanı: 28.07
    shell 15w dizel yağ: 47.50
    yağ boşalt. tapası: 1.43
    yağ tapa contası: 0.75
    yağ filtresi : 5.96
    yakıt filtresi: 35.43
    hava filtresi: 9.13
    karbon clear dizel: 50,85
    cam koruma - temizleme-katkı: 3.38
    balata temi,zleme sprey: 8,60
    wd *40 yağlayıcı temizleyici: 8,50
    şanzıman -difransiyel yağı: 25,80
    mekanik işçilik 160

bunlara indirim uygulandı bahar indirimi kdv :74,81

toplam fiyat :490,44 tl tuttu hem bakım hem debriyajı hallettim
    faydalı olur inşaallah.

17. Olcay

Olcay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    olcay pas
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    paylaşım için tesekkürler. bende sanayimi servismi ikisi arasında kaldım.ama servis fiyatlarını gördükten sonra büyük ihtimalle servis

18. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çoşkun hocam yanlış yere başlık açtıysam özür dilerim adı üstünde acemi sürücü acemi forum kullanıcısı artık bu tür hatalarımızı affedersiniz alışıyoruz foruma uyarılarınızı da takip ediyorum teşekkür ederim.

19. hashisin

hashisin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debriyaj balatasında maddi imkanlar el verdiğince servis öneririm, sanayide başımıza sıkça gelen bişeydir ustanın yaptığını inkarı, debr. baskı balata çok hassas bişey arkadaşlar hata götürmüyo, el yordamı, göz nizamıyerine bilgisayarda herşeyini görüyo adamlar

20. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar, özür dileyecek bir şey yok, biz mod.lar sadece sitenin düzenini sağlamak için gerek gördüğümüz yerde gerekli ikazları yapıyoruz, lütfen özür diletmek gibi bir amacımız yok...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş