Arkadaslar 2000 kmdeki 2015 mod.i20 min debriyaj sanki yukarda kavriyor. İlk aldigimda farkettim mi bilmiyorum ama bariz bir şekilde , bayagi bir yukardan kavriyor. Ayrıca vites boşta iken debriyajdan ayağımı birden hızla çekince sak diye bir ses geliyor.hiç denedinizmi ya bide siz yapın bakalım sizinkindende aynı ses geliyormu. Ayrıca bu yokuş kalkış desteği rampa seciyor. Dik rampa olsun istiyor. Devreye girersese de freni sanki geç bırakıyor.serviste bu problemle karşılaşıp düzelttiren varmı.
Merhaba, Kavrama noktasının yuksekliği aslında göreceli bir kavram ancak ben benimkinde herhangi bir yükseklik sezmedim, hatta 21000 km'ye yaklaştı, hatta balata bitmesine bağlı herhangi bir kavrama noktası değişimi veya kalkışta silkeleme vs. gibi bir durumla karşılaşmadım. Sizinkinde böyle bir durum var mıdır? (Bu arada araç 1.2 benzinli Elite) Yokuş kalkış desteği de maalesef i20'lerde dik yokuşlarda çalışıyor. Dik bir yokuşta aracı vitese takıp, frene sonuna kadar basın. Ayağınızı frenden çektiğinizde araç birkaç saniye yokuşta ileri veya geri kaymayacak.
yokuş kalkış desteğinde frene biraz fazla basınca kendiliğinden devreye girer, eğim seçmeksizin bende öyle.
aracım 6200 km de hala debriyajına alışamadım. Nerede kavrıyor nerede kavramıyor çözemedim vesselam.Bir .Benim araçta şöyle bir durumde mevcut debriyaj pedalına hafice bastığımda pedal baya bir titriyor.Yokuş kalkış desteği hafif eğimli yerlerde çalışmayor zaten gerek de kalmıyor çalışmasına.
evet arkadaşlar bende test ettım baya bı sonuna kadar basınca freni nerde olursan ol yokus kalkıs destegı devreye gırıyor