Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj ve Direksiyondan gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hamzat tarafından 28 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. hamzat

hamzat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar,

aracımla durduğum yerde debriyaja basıp direksiyonu çevirdiğimde özellikle kalkarken, direksiyon milinin debriyaja takılması gibi, debriyajda bir vuruntu hissediyorum. sizler arasında da yaşayan var mı? selamlar..

2. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sabahları ilk çalıştırmada sanki bilya sesi gibi bir ses geliyor bende de ama 1 sn gibi kısa bir süre içersinden hemen kesiliyor...

3. hamzat

hamzat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende ki ilk çalıştırmada değil direksiyonu sağa ya da sola dönderirken mevcut. servise götüreceğim ama şimdi sağını solunu oynatmakta istemiyorum. eğer genelde olan bir şeyse problem yok.vuruntu yarım tur dönmede tık sesi gibi ayağınızda hissettiğiniz bir şey
    Düzenleyen : hamzat

4. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok senin dediğin olay farklı ben sanırım bilmiyorum ama illaki fikri olan birileri birşeyler paylaşacaktır... bende merakettim

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ön lastikleri söküp aks körüklerini kontrol edin, yırtık, patlak ve yağlanma var mı? Büyük ihtimalle aks bilyeleriniz dağılmak üzere.
    Düzenleyen : MSC

6. Dragger106

Dragger106 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aynı şey benmde dün başıma geldi sağa sola doru dreksionu çevirince tık die bişe hissediorm pedalda ayrıca dur kalk yapınca ve kasislerden keçerkende lak luk yapıo ön taraftan yarın göstericem bakalım servise ne çıkacak

7. hamzat

hamzat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sonuç hakkında bilgi verirseniz sevinirim. selamlar.

8. Dragger106

Dragger106 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    'hamzat' noldu gttinmi servise ?

9. hamzat

hamzat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum henüz gitmedim ama gidersem mutlaka sonuç hakkında haber veririm. selamlar.

10. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    Yeni konu açmak istemedim aradım taradım en yakın bu konu varmış :)
    Benim dizel Getz'de bazen araba rolantide çalışırken ayağım fren, bebriyaj ya da gaz pedalları üzerindeyken ( tam basılı değil) direksiyonu sağa sola çevridiğimde pedallarda hafif vuruntu hissediyorum...

Bazen de 1. viteste gitmem gerekirken sağa sola dönüşlerde aynı vuruntuyu hissediyorum..Bazen de bir ayağım paspasın üzerindeyken direksiyonu çevirirken paspasın altında hafif bir hareket hissediyorum..

Bunların nedeni ne olabilir sizce. Arabanın rutin bakımlarını da 15 gün önce yaptırdım bu arada

11. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    Fikri olan varsa iyi olur arkadaşlar, en azından ustaya götürdüğümde bilerek gideyim..

12. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2

direksiyonu sağa sola dönderirken motorda titreme oluyor mu kaputu açıp baktınız mı? sallanan motoru hissediyor olabilirsiniz. çevirince hidrolik direksiyon sistemi faaliyete geçip motora yük bindiriyo ve motorda az da olsa oynama olduğunu gördüm bugüne kadar 3-4 araçta.kiminde az kiminde biraz hissedilir. kendi aracımda da çok dikkatli dinlersem hissediyorum durduğu yerde direksiyonu çevirirsem.

13. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    Yok hocam titreme falan olmuyor motorda, yalnızca pedallarda bir hareketlilik oluyor direksiyon dönünce o kadar. Sürekli de olmuyor ama olunca baya belirgin şekilde hissediliyor..

14. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    Bu durumla ilgili başka fikri olan var mı acaba arkadaşlar...

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motor takozları yıpranmış olabilir kontrol edilebilir, hidrolik direksiyon kayışı gevşek olabilir yada çok gergin olabilir çünki direksiyon dönerken pompaya yük biner kayış gerginse direksiyon çevirirken motoru biraz daha yorduğundan titretiyor olabilir gevşeksede pompaya yük binince kaçırma yapıp titretebilir birde 1. viteste düşük devirde bunu yapıyorsa hidrolik direksiyon kayışına parmakla bir bastırın derim bu titremeler ile birlikte sertleşmiş ve dönerken zor döndürülen bir direksiyon varsa meselenin kaynağına direksiyon hidroliği ve borularını kontrol ederekte bakılabilir

paspastaki hissedilen hareket paspasın direksiyon şaftına çatmasından kaynaklı olabilir getzlerde direksiyon şaftı gözle görülecek yerde ve açıkta duruyor sürücü paspasına yakındır genelde ve paspas öne kayarsa şafta sürtebilir benim paspas sıklıkla pedalların altına kaçar mesela birkaç kez debriyajın altına girip beni zor durumda bıraktığı olmuştur bu sebeple yeni hyundailerde paspasa kanca takmışlar ileri kaymasın diye, hazır oraya bakarken direksiyon şaftını ve o şaftın mafsalınıda gözle görebilirsiniz hatta beyaz bir keçesi vardır çevresinde

örnek olarak bulduğum resmi ekledim şaftı kırmızı ile işaretledim

en kötü ihtimal akslara bakmak lazım akslar çok zor eğiliyor fakat mafsal kısmı yani aksın bükülerek hareket ileten bölümü sert kalkışlarla falan boşluk yapabiliyor

aks mafsallarını direksiyonu tam tur sağ veya sol yapıp teyp havalandırma gibi şeyleri kapatıp aracı ileri geri sürerek sesten anlayabilirsiniz arızalı aks şakır şukur ses çıkaracaktır ses yoksa durum çok kötü değildir. Problem sadece rölantide çalışırken oluyorsa akslara bakmaya lüzum yok

birde siz paspasın kayması olarak caster açısını hissediyor olabilirsiniz her otomobil durduğu yerde direksiyon çevirince burnunu 1-2 santim sağa sola götürür normaldir direksiyon sağa döndüğünde burun çok az sağa döner sola döndürüldüğünde sola, caster açısı ayarı getz te yok bildiğim kadarıyla ön amortisör kuleleri direklerinden şasiye bağlı bunlar bozulmadıkça caster değişmez kolay kolayda bozulmaz o açı.

arkadaşımın 150000km deki 206 sında gaza dokunduğumuzda arabanın heryeri zangır zangır titriyor motor takozlarının hepsinde boşluk var hatta motor topraklama kablosu bu sebepten temassızlık yapıyor eski accentimiz de de bu vardı

Dizel ve kiario63 bunu beğendi.
  16. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    erenuzel teşekkürler cevabın için, çok iyi oldu

17. Morpheus

Morpheus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Debriyajla alakası olmaması lazım ama direksiyon mafsallarını aks muylularını direksiyon kutusu ve rot başlarını kontrol ettirmen lazım.

Bu Sayfayı Paylaş