Arkadaşlar getz 1.3 aracımda yokus asagı 1. Viteste inerken debriyaja bastıgımda önden tak diye bi vurma sesi geliyor.Bazenleri vites atarkende debriyajdan ayagımı çekerken çok olmasada arada önden tak diye bi vurma sesi geliyor iki farklı ustaya gösterdim birşeyi yok dediler sorun ne olabilir teşekkür ediyorum..
Bugün ustaya gösterdim alt travers burcundan dolayı ses yapıyormus sizce sadece burc alıp bastırmak mı mantıklı yoksa tabla ve burcu beraber almamı mı önerirsiniz?
Travers burcu değildir o, salıncak burcudur. Eğer salıncak, diğer adıyla tabla orijinal ise; burç alıp torna ile taktırmanızı öneririm. Tabla orijinal ise, darbe yamulma gibi sorunlar yok ise değiştirmeyin. G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Travers mi, tabla mı? Alt travers diye bir parça yok ki. Travers'in altında salıncak(tabla) mevcut. Salıncak burcu ise; burç değişimi ile çözülür. Orijinal,fabrika çıkışlı salıncakları söküp, yerine yan sanayi takmanızı önermemin. Travers burcu olamaz, çünkü travers'i komple değiştirmeniz size çok masraflı olacaktır. Ustada bunun yerine travers burcu değişimini önerir. G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz önce travers diye yazmışsınız, sonrasında tabla olduğunu belirtmişsiniz. 2'si farklı parçalar olduğu için kafam karıştı. Burçları değiştirin, ben Yetkili Serviste görmüştüm, torna ile 5 dakika da parçaya monte ediliyor onları zaten.
Kafamı prçacı karıştırdı sadece burçlar değişecek dediginiz gibi parçayı sag ve sol olmak üzere iki adet alacagım degil mi? Birde 100 lira işcilik normal mi?
Kaç burç var ise; sağ sol olarak değiştirecekseniz. Eskileri parçacıya götürün veya ustanız alsın parçacıdan. G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şanzıman motor kulaklarına da baktırırsanız kafanız rahat olur.Travers yada salıncak bir sonraki ihtimal.
Abi şanzıman ve motor kulaklarına bakıldı sıkıntı yokmus.kaç usta baktı bulamadı sesin sebebini .travers burcu denildi bugün