Arkadaşlar son zamanlarda şunu fark ettim. Kırmızı ışıkta duruyordum. Öylesine debriyaj pedalına basıp geri bırakmıştım. Arabanın alt tarafından motora yakın olan bir yerden "Tık" diye ses geliyor. Araç olduğu yerde çalışırken yapıyorum, her seferinde debriyaj pedalına basıp da sonra yukarı doğru pedalı bırakırken bu sesi duyuyorum. Bir fikri olan olan varmı acaba?
Aracım 2009 model Era 1,4 Team + BRC... 32000 kilometrede... Ayrıca bişey daha dikkatimi çekti. Hareket halindeyken vites geçişlerinde debriyajı normal bırakıyorum ama,sanki pedalı birden bire bırakmışım gibi vuruntu tarzı bişey yapıyor. Arkada oturan yolcu vites değiştirdiğimi hissediyor. Kendimi çok kasarsam çok özenirsem belli etmeden vites geçişini ancak öyle yapabiliyorum.
aynı sorun bendede oldu,on onbeş gün sonra gecer kafana takma,yaşadığın sıkıntıları bire bir yaşadım,benimkide 2009 modei.
Motor çalışır ve vites boş vaziyette debriyaja basıp bırakırken, kavrama noktası civarında bir ''tık'' sesi bende de geliyordu bir zamanlar. Kendiliğinden geçti sonra. Bu tarz sesleri çok takmıyorum artık kendi adıma.Era sayesinde bu tip seslere bağışıklık kazandım. Yeni trend '' yağına, suyuna, frenine bak ve gazla''<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
kardeşim aynı ses bende de wardı. servise gittginde üst debriyaj setini degiştir sorun hallolucaktır.
era alarak başımıza bela mı almışız farkında olmadan )))) eradan gelen seslere alışın arkadaşlar nekadar ekmek o kadar köfte bu paraya bu araba işte ))))