Arkadaşlar 93000 kmdeki aracımın debriyaj pedalı sanki biraz sertleşti baskı balata değiştirme zamanımı geldi acaba kaçırma filanda yok.Birde dizel eralarla benzinli eralarda kullanılan debriyajsistemi farklımı ?Bir arkadaşımın benzinli 1.4 erasını kullandım araç 35000 kmde debriyaj benim aracıma göre çok yumuşak ama pedal çok yukarıda kavrıyordu benim aracımda ortalardan sonra kavrıyor hangisi normal yukarıda kavramasımı aşağıda kavramasımı merak ettim görüşlerinizi bekliyorum
s.a aynı sorun bizdede vardı (h100)de servise götürdük debriyaj bilyaları değişti ve haliylede yumuşama oldu belki seninkide öledir ama yinede bi göstermende fayda var.tabikide debriyaj aşağıda kavrıyacak..bide ışıklarda duruken ayağın debriyajda olmasın son 5sn kala bas ve bites yoksa balatar ısınıyo çabuk ölüyo...
Aynı durum bende de var. Dün bir arkadaşın aracını teslim almak için bayiye gitmiştim bütün modellerin debriyajları yumuşacık bende o zaman farkettim benimkinin baya bi sert olduğunu. Hidroliğin değişimi yumuşatır mı acaba biraz yoksa merkezlere mi müdahale gerekir. Düzenleyen : ademira
tabikiki fayda edebilir hidrolik eksilmişse konur varsa hidrolkteki hava alınır..ama merkez donanımlarda olma ihtimali daha yüksek bence...
İlk sahibi iseniz Balata zamanı geldi yada yaklaştı. Hidrolik yağını ve debriyaj hidrolik havasını kontrol edin.