Merhaba arkadaşlar, daha önceden de aracımın silkeleme kesik kesik hızlanma sorununu sizinle paylaşmıştım. Sorun ara ara oluyor uzun sürmese de. Ancak bir arkadaşım depriyaj pedal müşürü(siviç) arızalı diyerek yeni bir kuşku soktu aklıma. Bu parça hakkında bilgi verecek ne işe yarar arıza halinde ne gibi belirtiler verir. Durum hakkın da bilgi verebilecek var mı. Ustalar motor açılacak diyor. Ben de debriyaj ile alakalı pek bilgiye sahip değilim. Var mı bilgilendirecek
94 sonatada aynı sorunu yaşamıştım.yalnız bende vites değişiminden sonra silkeleme yapıyordu.sonra topluyordu . debriyaj müşürü değişince düzeldi. Sizde durum farklı birşeyde olabilir ,yinede kontrol etmekte fayda var
Sadece vites değişiminden sonra mı yapıyordu sorunu, mesela benim araç bazen gayet seri ve etik giderken bazen de kendini sıkarcasına yavaş hızlanıyor. Silkme işini de düşük devirlerde daha çok hissettiriyor. Ustalar sübap yanık diyor lakin yanık sübap belirtileri hiç yok
1.3 getz'de bu sensör yok. genelde dizel araçlarda vardır, dizelin alt devir torku yüksek olduğu için pedalı tam bıraktığınızda ecu gerekli torku kullanmanıza izin verir, sebebi ise baskıyı sıyırmayın.