Merhaba, 2005 model 1.3 accent aracim var. Bu aracta debriyaj müsuru veya sensoru denilen parca var mi? Bu parcaya hic denk gelmiyorum yaptigim aramalarda. Bu parcanin bozuk oldugunda ortaya cikan sorunlara benzer sorunlarim var. Eger bu parca parca motor kulaklarina baktiracagim.
Gecmis olsun hocam öncelikle. Aractaki sorun nedir? Yazarsaniz ayni sorunlari yasiyan arkadaslar varsa yardimci olacaklardir...
Merhaba öncelıkle yasanan sorun nedır? araba 2.vıtese gecerken tıtreme sarsıntı mı yapıyor? Baskı balata yenı olmasına ragmen debrıyaj mı kaçırıyor? Motor kulakları arabayı her daım motoru sallayarak tıtretır ama ozellıkle calısma ve stop etmelerde sorunu net anlarsınız.Sızın sorununuz sanırım yolda vıtes gecıslerınde. sorunu yazarsanız sorunu ıcın dogru parcayımı arıyorsunuz onu ogrenebılırız.
Merhaba, çok teknik olarak bilgim yok fakat bir kez başımıza geldi debriyaj müşürü bozulmuş.. Bozulduğunu ise aracın 2.viteste yaptığı sarsıntıdan anladık. Sanki araç kavrama noktasındayken ayağınızı birden debriyajdan çekiyormuşsunuz gibi bir sarsıntı mevcuttu. Çok basit bir işlem parça geldikten sonra 5 dakika içerisinde yenisi takıldı...
Forumda vardı buna benzer konular kronık sorun denebılır marka genelınde arabayı sarsmaktan beter edıyor bazen. Sorun cozume kavustuysa ne mutlu.Parça nette de mevcut bır cok modelınkı uyumlu zaten. servıslerde de uygundu dıye hatırlıyorum fıyatı.
Tesekkurler arkadaslar araba ozellikle kalkislarda sarsinti yapiyor. Daha dogrusu vites gecislerden sonra debriyaji biraktigim esnada titriyor. Ben debriyajda herhangi bir müşür goremedim bu arada.
Müşür arızasında vites geçişinde titremeden ziyade vites değiştirecekken birden kavrama birden bırakma yaptı benim araçta. Bir fırlayıp birden çekişi bırakıyordu araç.
eralarda debriyaj müşürü dizellerde varken benzinli modellerde yok, muhtelemen sizin araçtada yoktur diye tahmin ediyorum.
Evet yok benim aracta. Baski balatayla ilgili bahsedilen testleri yaptigimda saglam gibi gorunuyor. Hatta Bosch servis elemani arkadasimla bir test surusude yaptim baski baski da kavrama ile ilgili hic sorun yok dedi. Fakat debriyajla ilgili olduguna eminim cunku dun yine araci denedim. Debriyaji birakirken yag gibi yukari yukari cikmayip takilarak geri geliyor gibi geldi. Debriyaj yagini degistirip alt merkez de hava kalmis olabilir mi ona baktiracam.