Merhaba arkadaşlar araç yaklaşık 4 gündür yatıyordu bugün parça geldi taktik çalıştırmak için debriyaja basayım dedim ama pamuk gibi resmen kaydı gitti ayağımın altından, bi süre pompaladiktan sonra doldu sanki sertlesti ve çalıştırdım arabayı gece busekilde bıraktım ertesi gün yine aynı ve debriyaja basamadigim için arabada çalışmıyor sıkıntı ne olabilir yagida eksilmemis kaçırma damlatma yok aracım 99 accent 1.3 ls
aracımı park ettim yarım saat sonra geldiğimde debriyaj kayboldu hidrolik tamamladım pompaladık oldu ama yinede gittim frenci yaptı yolda bırakabilir .... ya alt merkez contası değişir yada komple .... değişmesi gerek ben değiştirdim işçilik dahil 100 tl verdim. 60 tl parça 30 tl işçilik 10 tl hidrolik sıvısı
Hocam debriyaj bosalinca arabayı nasıl calistirabiliriz malum debriyaja basmadan çalışmıyor bizim araç birde birde hidrolik yağı maximuma yakın görünüyor acaba hava falan yapmış olabilirmi
Bizim araçlarda fren hidroliği ile debriyaj hidroliğinin yedek yağ kabları ayrıdır,frenle karıştırmamaya dikkat edin.eğer debriyaj a basmadan arabayı çalıştırmak isterseniz fren pedalının üstündeki fren müşürü gibi debriyaj pedalınında üzerinde de müşür var,onun fişini çıkartıp kısa bir kablo yardımıyla uçlarını birleştirirseniz çalışır.
Teşekkür arkadaşlar debriyaj üst merkez bozulmuş bugün yaptırdım 45 parça 15yag 25de işçilik 85toplam maliyet
yapılcak şeyler: 1-) debriyaj yağını boşalttır yeni yağ koydur. 2-) sonra debriyajın havasını alsınlar. 3-) en son debriyaj pedalının arkasında somunlu vida olur. O vidadan pedalın boşluğunu alıp, ayarını yapsınlar. Arabadaki yürür haldeki sallanma titreme vites geçişleri v.s hep düzelecektir. hem maliyetide ucuz. denemekten zarar gelmez... boşuna yüklü para verme sağa sola. Her usta usta değil.... Kimse bişeyi bilmiyor. Ezbere şurası bozuk burası bozuk diyorlar.