Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

debriyaj bilya sorunu yardim lutven

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda murat21 tarafından 11 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. murat21

murat21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat distan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    VW
    Slm Benim aracim golf 4 1.6 98 yaklasik 8 ay once debriaj comple set degistirdim ama simdi bi problem var debriaj pedali sert oldu ve yariya kadar basabiliyorum sorunu bulduk bitane demir cubugu var biliyaya gidiyor o demir cubugu biliyayi delmis ve cikmiyor sorum su olacak usta dediki biliya degisecek ama comple hepsi inecekmis bu dorumudur ve acaba debriaj seti oda zarargormusmudur tek biliya degistirsek olurmu acaba ve su demir parcasinida degistirmistik yine deldi biliyayi niye acaba hep deliyor tam yerine oturmuyor ortayada yana geliyor gicir gicir ses geliyor sorun ne olabilir niye hep demir parcasi biliyanin ortasina deyilde yani pesine oturuyor eskiden debriaji degisiminde biliya yine delinmisti yani pesinden sonra comple debriaj biliya her demir cubugu degisti simdi 8 ay gecti yine ayni sorun lutven yardim tessekurler....

2. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    erenuzel41 bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    O demir çubuğu dediğiniz şey debriyaj baskı ayırma çatalıdır, baskı ayrıma çatalı rulmana zarar vermişse ya yan sanayi parça kullanılmıştır yada kötü işçilik ile montajı yapılmıştır, debriyaj bilyasına onu değiştirmek için ulaşmaya çalıştığınızda şanzımanı motordan ayırmak gerekir, yani debriyaj balatası değiştirmekle aynı işçilik emeği sarf edilecek başka türlü o rulman oradan çıkmaz.

Anlatımınız oldukça anlaşılmaz durumda:) o sebeple lütfen linki inceleyiniz
    https://www.hyundaiclubtr.com/index.php?threads/32979/

4. murat21

murat21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    murat distan
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    VW
    erenuzel41 Cevap icin Cook tessekur ederim (turkcem okadar iyi deyil ben almaniyada buyudum icin yazmam berbat kusura bakmayin lutven yardimci olun) daha bi sorum olacak arza goren parcayi cektim catal resimde gordugunuz gibi koseyi yemis ortaya tam oturmamis bu 2 parca eski debriaji degistirdigim zamandan
    simdi 8 ay once yenisini takti cubuk ve biliya orda canaga benzeyen sey degisti yeni debriajla beraber ama sorun yine ayni yine cubuk delmis demiri yine kosesini ama bu defa tamamen derine gitmis denedik cubugu cikarmaya bugun olmadi cikmiyor usta dedi yeni alacaksin bu 2 parcayi indirip debriaj herseyi yeniden takacaz anlamadim bisey var niye hep orasina kosesine arza yapiyor ortaya cubuk gelmiyor normalde ortaya gelmesi gerekiyor bu cubuga ek bisey gelmesin de dengesini korusun orginal vw den aldim simdi yine degistirecez 8 ay sonra yinemi delecek ustada iyi anlamiyor gibime geliyor ona gitigimde ben dedim cubuktan problem var internete okumustum orda oyle yaziyor diye ona gore bakti oylede cikti cikaramadi cubugu sikismis resmen tas gibi cikarsak ta dedi daha kotu olur al yeni biliya degistirelim ama sizcek bu cubuk
    debriaj balatalarina arza yapmismidir yoksa yapmamismidir cunku alcam tek bu 2 parcayi eyer debriaj balatarida arza gorduyse ozaman kotu elimde yok araba acik ortada kaliyoruz balatalarda daha yeni 10 bin km surmedim bilem lutven fikirlerinizi soyleyin ne yapmaliyim tam olarak sorunu anlata bildim sanirim kusura bakmayin turkcem iyi deyil almaniyada buyudum icin yazmam okadar iyi deyil lutven yardim cubuk suan sikismis o demir canak gibi olan sey biliya sanirim o ve cikmiyor usta al yenisini diyor comple debriaj balatalar inicek te oyle takacaz baska bi yolu varmu acaba bunun bide yeniden taksam yinemi delecek niye oyle oluyorki araban varmi derdin var uff ya simdi debriaj pedali yariya kadar tek basiliyor zor fitesler geciyor boyle suruyorum ama cok rahatsiz Taktigim Debriaj seti de marka SACHS ustalar en iyilerinden diyor

Buda benim aracta olan system Golf 4 1.6 Highline 1998 1j1 AKL

Bu Sayfayı Paylaş