Hyundai era 2009 benzinli aracını 100200 bakımdan yeni çıkardım. Bakımdan sonra debriyaj basınca gıcırtı sesi geliyor ve bayağı rahatsız ediyor. Nedeni ne olabilir. Normal midir. Yoksa bir sorunun habercisi midir.
Debriyaj catalı denilen parça yaglandigi zaman ses gidiyor. Arac calismiyorken debriyaja basinca da ses geliyor. Değilmi imla hatası Tapatalk yüzünden
Evet çalışmıyorken de ses geliyor. Peki bu sesin bir zararı olur mu. Bulunduğum yerde servis yok vve an servisler kapalı.
Yok hiç bir zararı olmaz. Ben 20 bin km öyle sesli kullandim. Sadece ses cıyk cıyk canını sıkıyor insanın. imla hatası Tapatalk yüzünden
Aynen debriyaj çatalının bilyayı iten iç kısmını sıvı gresle yağlayın ses kesilir. Wd-40 sıkmayın 1-2 hafta sonra tekrar ses yapmaya başlar.
hadi bir soru da benden gelsin debriyaj çatalını yağlamak için şanzımanı indirmek gerekiyor mu? gerekmiyorsa bende benim debriyaj bilyasına bir el atabilirim.
Ah bir bilseydim. Kendim yapmayı düşündüğüm o kadar şey varki. Evin garajına lift yaptiramayacagim için egsozcularda ki gibi kanal yapmayı düşünüyorum. Iznimin 1 haftasını kısın kullanarak yapmayı düşünüyorum. imla hatası Tapatalk yüzünden
Şanzımanın indirmeye gerek yok Debreyaj alt merkezinin çatalı ittiği noktada kibrit kutusu büyüklüğünde bir körük göreceksiniz. (debriyaj çatalının şanzımana girdiği kısımda). Bu körüğü çıkarıp dikkatli bir biçimde çatalin uç kısmının yağlanması gerekiyor. İyi bir ustada yaptırmanız yararınıza olur. Şayet baskı balataya yağ vs. Temas etmemesi lazım. Benim erade debriyaja basıp çektiğimde gıcır gıcır ses yapıyodu. Wd-40 la kendim yağladım 2 hafta sonra tekrar ses yaptı. Serviste usta çok az sıvı gres sıktı 4 aydır hiç bir ses yok.