Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj Balatasından Gelen Ses

'i20 Forum - Club (PB/PBT) (2008–2014)' forumunda Mekatronix tarafından 27 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

1. Mekatronix

Mekatronix Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Özhan TUNALI
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Herkese merhabalar,
    Uzun mesafeli kullanımda 110-120 km/h hız bandında 5.viteste ilerlerken yokuş sebebiyle hızım düştü. 4.vitese düşürmek istedim. Debriyaja pedalına basıp 4.vitese taktım. Pedaldan ayağımı çekip gaza bastığımda debriyajdan ince bir tıkırtı sesi geldi ve araç motor devri arttı ancak araç hızlanmadı, yavaşlamaya devam etti. Ben gaza bastıkça araç hızlanmadı. Bu durum 3. ve 2. Vitese düşmeye kadar gitti. Her seferinde aynı tıkırtı sesi gelip araç hızlanmadı. Aynı sırada yanık kokusu da aracın içinde çoğaldı.(Vites düşürme durumu olmadan önce aracın içine gelmişti, dışarıdan gelen bir koku olduğunu sanmıştım.) Vitesi boşa alıp durdum. 30 saniye sonra tekrar 1.vitese alıp hareket etmeyi denedim. Araç hareket etti. Zorlamadan 60-70 km daha gittim. Bir daha bu sorun yaşanmadı ancak yine uzun bir yola çıkmam gerekti. Aracı aldığımda debriyaj baskı-balata değişti denildi ama fatura,marka vs. sormadım. Alalı 10 bin km binildi. Araç yolda bıraksın istemiyorum. Debriyaj,baskı balata, merkezlerde bir problem var mıdır? Değiştirmek gerekli mi?
    Yorumlarınız için teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, şanzıman üstündeki debriyaj alt merkezini kontrol etmenizde fayda var. etrafında yağ kaçağı vb farlı bir durum var mı.

Mekatronix ve MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş