Merhaba arkadaşlar aracım 2009 model 1.4 era12.000 km de Aracı bayırda kaldırırkenyarım debriyaj birkaç saniye kalsa bir koku geliyor. Kulaktan dolma bilgilerle debriyaj balatasından geldiğini tahmin ediyorum. Geçen bir A.V.M nin otoparkından çıkarken önümdeki araç çıkamadığı için yaklaşık %25 eğimli bir alanda 1 dakika kadar aracı geri kaçırmamak için yarım debriyaj tutmak zorunda kaldım, bu arada aracın lastikleri tarafından yanık kokusu ile beraber bayağı bir duman geldi. Sonuç olarak sorularım; *Düşüncem doğrumudur,duman debriyaj balatasından mı gelmiştir, Böyle koku ve duman gelmemesi için bayırdayarım debriyaj dururkennasıl bir yöntem izlemem gerekir veBu gelen dumandan dolayı bir sorun oluşurmu? Yardımlarınız için teşekkürler
12 Bin Km De Olan Aracın Debriyajın Bitmesine Anlam Veremiyorum Sanırım Yarım Debriyaj Yapmışsınız Bu Sebeple Olsa Gerek Birde KalkarkenYer Hafifte Islak İse Boşta Dönen Teker Ve Zorlamada Yapar
Uzun süre eğimli yerde bekleyecekseniz el frenini kullanın ve boşa atın ve de frene basın sadece. Yavaş yavaş yokuşta ilerliyorsanız yapabilecek birşey yok insan ister istemez yarım debriyaj yapıyor. Muhtemelen debriyaj balatasından gelmiş duman. Böyle kullanmaya devam ederseniz kısa sürede balatayı yersiniz. Şu an için problem olmaz.
Eğim çok fazla olduğu için boşa atıp el frenine güvenemedim, yarım metre arkamda da başka bir araba olduğu için kaçırmamak için mecburen yarım debriyaj yaptım ama galiba ben yarım debriyaj da bişeyleri yanlış yapıyorum.
El frenini de geçtim boşa atın ve sadece frene basın. Hareket edeceğiniz zaman kavrama ile ya da el frenini kullanarak kalkabilirsiniz. Yarım debriyaj ile sabit kalmaya çalışmak çok yanlış.
aracın yeni olması önemli değil 1000 km de bile debriyaj bitirilir kullanımla alakalı yarım debriyaj kullanırsanız sizinde fazla sürmez ilk bakımda şanzımanı indirirsiniz.yokuşlarda el freni kullanın normal kalkış yapamıyorsanız. Düzenleyen : yasar34